Siyaset Düzenleme Tarihi : 06 Şubat 2024 13:30 Haber Girişi : 05 Şubat 2024 13:26

MHP'li Yurdagül: Sağ omuzuma Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i, sol omuzuma da 20 ilçe belediye başkan adayını...

MHP'li Yurdagül: Sağ omuzuma Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i, sol omuzuma da 20 ilçe belediye başkan adayını...
Cumhur İttifakı'nın aday tanıtım toplantısında MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, "'Şu ilçe sizde, bu ilçe bizde' diye bir kavram yoktur. Sen ben yoktur tek bir vücut halinde biz varız demek görevimizdir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın katılımıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında gerginlik hakimdi. Organizasyon bozukluğu nedeniyle Efkan Ala’nın zaman zaman tepki gösterdiği toplantıda üst düzey güvenlik önlemleri dikkat çekti.

 

Protokol konuşmalarının ardından adayların tanıtımına geçildiğinde üstü çizilen isimlerden bazıları salonda değildi. Bunlardan biri Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar oldu.

 

GAZETECİ SAĞSÖZ KALEME ALMIŞTI!

 

Yolsuzluk iddiaları nedeniyle belediyede müfettiş görevlendirilen Çat’ta AK Parti, Seyhun Saydın’ı aday gösterdi. Yaşanan usulsüzlükleri daha önce kaleme alan Erzurum Ajans’tan Onur Sağsöz, son olarak ‘ÇAT’ır ÇAT’ır cevap verirsin’ başlığıyla konuyu gündeme getirmiş, geçen zaman içinde eski belediye başkan yardımcısı Mazhar Özdemir’in iddialarını belgeleriyle ortaya koymuştu. Parti içinde büyük rahatsızlığa neden olan ve üstü çizilen Belediye Başkanı Melik Yaşar, tanıtım toplantısına gelmedi.

 

 

NECMETTİN TAŞÇI DA YOKTU!

 

Gözlerin aradığı bir diğer isimi Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı’ydı. BBP’den seçildikten sonra AK Parti’ye geçen Taşçı da aday gösterilmedi. İlçe halkının başarısız bulduğu Taşçı’nın yerine AK Parti, Adem Çelebi isminde karar kıldı. Toplantıya katılmayarak tepkisini gösteren Taşçı’nın bağımsız olarak seçimlere gireceği iddia edildi.

 

 

HAKTAN ÖMEROĞLU ANONS EDİLDİ AMA!

 

Aday belirleme sürecinde üzerinde en çok konuşulan ilçelerden biri Palandöken oldu. Başkan adaylığı için Ankara’da ‘sıkı temaslarda’ bulunan ancak karşılık görmeyen AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Haktan Ömeroğlu ismi, Muhammet Sunar’ın sahneye çıktığı anda anons edildi. Toplantıya katılmadığı anlaşılan Haktan Ömeroğlu için partililer “ayıp etti” yorumunda bulundu.

 

 

SEKMEN – YURDAGÜL ARASINDAKİ BUZLAR ERİDİ!

 

Bu arada aday tanıtım toplantısında en çok dikkati çeken konuşmayı MHP İl Başkanı Adem Yurdagül yaptı. Uzun süredir Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile aralarında soğuk rüzgarlar esen MHP’li Yurdagül, “Sağ omuzuma Mehmet Sekmen’i alacağım” dedi.  

 

 

Yurdagül şu ifadeleri kullandı. “İttifak paydaşları olarak bizlerin yerel seçimlerde ‘şu ilçe sizde bu ilçe bizde’ diye bir kavram yoktur. Sen ben yoktur tek bir vücut halinde biz varız demek görevimizdir. Bu sebeple şehrimizde 20 ilçe ve büyükşehirde tek bir yürek vardır o da Cumhur İttifakıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın beraberliğinde bende MHP Erzurum İl Başkanı olarak aramızda bulunan kıymetli dava arkadaşlarımla birlikte sağ omuzuma Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i , sol omuzuma da 20 ilçe belediye başkan adayını alarak AK Parti İl Başkanıyla birlikte sırt sırta vererek 31 Mart’ta Cumhur İttifakını zaferle sonuçlandıracağız çok şükür.”

 

MHP İl Başkanı Yurdagül’ün bu konuşmasından sonra salonda “buzlar eridi” yorumları yapıldı. Onur SAĞSÖZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dinsizin elinden imansız gelir 07 Şubat 2024 14:46

    Onur çomaklı da oğludur. Erzurum teknik üniversitesinde makine bölümü kadrosuna yerleştirmiş. Bir gün bunların hesabı sorulacak ömer çomaklı. Şimdi sen adamlarını yerleştir kadrolara yarın bakalım nasıl olacak.

  • Hak Söz 06 Şubat 2024 22:32

    Ahmet şahin Zaimoğlu Atatürk üniversitesi mühendislik fakültesinde de bunlardan birisi. Hibeli kadro ile üniversiteye girmiş kul hakkı yiyor. Öğrencilere kan yutturuyor. İnsanların kadrolarını yakıyor kendi adamlarını yerleştiriyor. Kansız ve vicdansızın tekidir. Bilen biliyor ben ne diyorum ...

  • Cezmi 06 Şubat 2024 22:32

    Saray soytarıları kralları şaklabanları cüceleri sehsazedeleri soytarıları köpekleri ile kısaca herseyiyle haremi vb vb kitaplarda okuduğunuz gibi devam ediyor. Artık sizde mevkinizi kontrol edin ben neyim diye.

  • Onur Akyüz 06 Şubat 2024 18:10

    Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı lisans, Heykel bölümü yüksek lisans mezunuyum. Çatı ustalığı yaparak aileme bakıyorum. Allaha inanoyorum ve hakkımı elimden alan herkezle Mahkeme i klübra da hedaplaşacağım günü bekliyorum. Sağsöz ailesine teşekkür ederim.

  • ? 06 Şubat 2024 11:58

    Haber başlığınızda diğer kadrolarda tek başına sınava girdi diye yazmışsınız ancak soyismi farklı olduğu için mi haber değeri taşımıyor? Sadece soyisim üzerinden haber yapıyorsunuz?

  • Ali er 06 Şubat 2024 00:03

    Ülkücülük de değişmiş. oldu olacak MHP yi kapatın zaten Türkeş?le uzaktan yakından ilginiz bir alakanız kalmamış. Bozkurt?lar saray kapısında bekler oldular ne günlere kaldık. MHP Nin hakkı Büyükşehir di. 1/ 2 tane ilçe sadaka mı böyle mi siyaset yapıyorsunuz minnetle hatırla ricayla parti olunmaz iktidar olunmaz adam olunmaz. Titreyip kendinize gelin ben utanıyoruz artık.

  • Nusret 05 Şubat 2024 15:21

    başka bir işe de yaramaz zaten. Ülkücülüğü ne hale getirdiler yazık