Siyaset Haber Girişi : 23 Temmuz 2015 23:15

MHP Milletvekili Aydın'dan 23 Temmuz mesajı

MHP Milletvekili Aydın'dan 23 Temmuz mesajı
Erzurum MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın 23 Temmuz Erzurum kongresinin 96. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Erzurumajans-Erzurum MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın 23 Temmuz Erzurum kongresinin 96. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Aydın mesajında şunları kaydetti; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak mili mücadeleyi başlattıktan sonra 3 Temmuz'da Erzurum'a geldi. 23 Temmuz günü ise Erzurum Kongresi'ni topladı.

Bu yıl 96. Yıl dönümünü kutladığımız bu tarihi kongrede ülkemiz adına önemli kararlar alınmış ve bu kararlar neticesinde kurtuluş mücadelesi başlatılmıştır.

Birlik ve beraberliğimizin taçlandırıldığı Erzurum Kongresi bizlere çok şey anlatmaktadır. Bu ruhu unutmamak, yaşatmak ve her daim yaşamak boynumuzun borcudur. Bu vesile ile Türk milletinin birliğinin ve dirliğinin sembolü olan Erzurum Kongresinin 96.yıl dönümünü tüm içtenlikle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Kongre üyelerini ve İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.