Siyaset Haber Girişi : 18 Ekim 2015 16:00

MHP'li Ertük Çimen'e Erzurumlu esnaftan büyük ilgi

MHP'li Ertük Çimen'e Erzurumlu esnaftan büyük ilgi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Ertürk Çimen seçim çalışmalarını şehir merkezinde sürdürdü.
Erzurumajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Ertürk Çimen seçim çalışmalarını şehir merkezinde sürdürdü. 

Çok sayıda esnafla bir araya gelen Ertürk Çimen, çok sayıda derneği de ziyaret etti. Gittiği her yerde büyük bir ilgi ve alaka ile karşılanan Ertürk Çimen'e vatandaşlar dert yandı. "Esnafız siftah edemeden dükkanmızı kapatıyoruz. Çözüm süreci denildi PKK baş tacı edildi" şeklinde ifadeler kullanan vatandaşlar Ertürk Çimen'e MHP için oy kullanacaklarını söylediler.

ERTÜRK ÇİMEN AKP'YE SORDU?

MHP Milletvekili Adayı Ertürk Çimen, yaptığı açıklamada, her yerde esnaf başta olmak üzere çalışanların ve emeklilerin maddi sıkıntı içerisinde olduklarını, AKP iktidarının ülkeyi fakirleştirdiğini söyledi.

13 yıllık AKP iktidarında Erzurum'a esnafı, çalışanı, emekliyi tatmin edecek hiçbir çalışma yapılmadığını ifade eden Ertürk Çimen, şunları söyledi:

"2011 kış oyunları dediler, Erzurum'un makus talihi değişecek dediler. Olmadı. Değişti mi makus talih? Hayır değişmedi. Esnaf gözünü kış turizmine dikti. Hiçbir getirisi olmadı. AKP iktidarı biz köylünün, çiftçinin, üreticinin yanındayız dediler, o da yalan çıktı. Gittiğim her ilçede, köylerde vatandaşlar sıkıntılarını yüzümüze adeta haykırıyor. Kışı ağır geçen bir Erzurum var. Her yıl yüzlerce aile göç ediyor. Vasıflı, vasıfsız işsizlik Erzurum'da boyutu büyük. Her evde en az iki işsiz genç var. Ailede mutluluk kalmadı. Babanın aldığı emekli aldığı kendine yetmiyor. Vatandaş karnını zor doyurur konuma gelmiş. Ama AKP'liler maşallah her yer güllük gülistanlık gibi gösteriyor. Algı yönetimini maşallah çok iyi beceriyorlar. Vatandaşı aldatmaya, kandırmaya çalışıyorlar. Ama 1 Kasım'da vatandaş artık AKP'ye kanmadığını gösterecek. İki yüzlü AKP vatandaşın tokadını yiyecek. Erzurumlu esnaf ne kazanıyor ki, kazanan esnaf kadar vergi alıyorsun. Yüksek vergilerle Erzurumlu esnafın ümüğünü sıkıyorsun. MHP iktidarı ile inşallah esnafın, emeklinin, çalışanın, köylünün, çiftçinin ve üreticinin dertlerine çare olunacak. KDV erteleme sistemi getirilecek, dar bölgeli ve sektörel teşvik sistemine geçilecek. Turizm yatırımcılarına dönük teşvik ve destekleri de artırmayı vadettik. Yeni işyeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlanacak. AVM yasası ise esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenecek. Şoför esnafının, yenilemek için alacağı ticari araçlardan vergi alınmayacak. Şoför esnafına yıpranma payı, yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa ise vergisiz akaryakıt sağlanacak. Küçük esnaf desteklenecek."

PKK YOL KESMİŞ, AKP ÇÖZÜM DEMİŞTİR

MHP'li Ertürk Çimen, "PKK yol kesmiş, AKP çözüm demiştir. Şimdi buradan, siz değerli hemşerilerimin huzurunda AKP'ye sesleniyorum. Çözüm süreci içerisinde Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan kavramı var mı? Çünkü AKP seçim yaklaştı mı hemen bu kavrama sarılıyor. AKP'nin her ferdi bunu dillendiriyor. PKK şehirlere inmiş, AKP dağlardan çiçek toplayacağız hayaliyle milleti avutur duruma gelmiştir. Çözüm süreci palavrasıyla teröristlerin silahları indirdiği söylenmişti. Meğer silahları indiren Türkiye olmuş. Bu iktidar ne yazık ki, Mehmetçiği kışlasına zorlaya zorlaya çekmiş PKK'ya buyur etmişlerdir. 20 Temmuz'dan beri dökülen şehit kanının vebalini AKP nasıl ödeyecektir.Terör olaylarının neden arttığı hala cevaplanmamış bir soru olarak karşımızda durmaktadır." şeklinde konuştu.

NARMAN'IN ADLİYESİ, ASKERLİK ŞUBESİ GERİ GELECEK

Narmanlılar Derneğini ziyaret eden ve burada vatandaşlarla konuşan MHP'li Ertürk Çimen'e dert yanan Narmanlılar, Adliye ve Askerlik Şubesinin Oltu'ya nakledilmesinden büyük üzüntü duyduklarını söylediler.

Ertürk Çimen ise Narmanlılara 'Siz MHP'yi iktidara taşıyın. Adliyede, askerlik şubesi de geri gelsin. Mahalli İdareler Yasasını değiştirir, sizin isteğinizi yerine getiririz' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.