MHP'nin Erzurum sınavı

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum'da bu kez hareketlenecek gibi görünüyor.
7 Haziran seçimlerinde az farkla ikinci sıradaki Sayın Ertürk Çimen'in kaybetmesi (ki bana kalırsa kaybeden Sayın Çimen değil, MHP olmuştur) Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nde rahatsızlık yarattığını biliyoruz. Çünkü, Erzurum'da milliyetçilik kavramının her anlamında yeri ayrı olarak bilinir.

Peki, MHP Erzurum'da son yıllarda neden bir vekille yetiniyor?
Bu sorunun yanıtını salt Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yurt genelinde baskın olmasına bağlarsak bu yanılgı olur. Bunda listenin de etkisi olabilir, Milliyetçi Hareket'in kendini Erzurumluya iyi anlatamaması da olabilir.

7 Haziran seçimlerinde Sayın Oktay Öztürk'ün Mersin'den aday olması, Erzurum'da Sayın Kamil Aydın'ı listenin başına oturtmuştu. Sayın Aydın da bu gözaydını aldıktan sonra gayet kâmil bir şekilde, yani ağırbaşlı ve sakin olarak seçim çalışmalarına başlamıştı.

Seçimlerde listenin başında olanlar her zaman takım kaptanlığına soyunur; ya da soyunmalıdır. Peki, Sayın Aydın takım kaptanlığnı yeterince yapabilmiş miydi?
İşte bu soruya Erzurum'da dudak bükerek başını bir sağa bir sola sallayarak cevap verenler azımsanmayacak kadar çok!

Hal ve gidiş böyle olunca yükün büyük kısmı listenin ikinci sırasındaki Sayın Çimen'e ve Sayın Hızarcı'ya düşmüştü. Elbet Sayın Zekai Kaya'nın da emeği yadırganamaz; ama görünen gerçek, bunların yeterli olmadığı!

Son genel seçimlerde maddi ve manevi olarak yorulan Sayın Çimen ve Sayın Hızarcı'nın emeğini ellerine veren Erzurum, bu kez sessiz bir şekilde MHP'nin Erzurum listesini beklemeye koyuldu. Tanıdıklarımızla, tanımadıklarımızla; bildiklerimizle, bilmediklerimizle yaptığımız seçim sohbetlerinde anladık ki bu kez Erzurum'da MHP'ye oy dalgası olacak; ama  "hele bir listeyi görelim," diyenler de az değil yani!

Burada Sayın Seyfullah Hızarcı'yı ayrı bir yere koymak mümkün. Matematikçi  olan Sayın Hızarcı, sayılara inanıp ve güvendiği kadar milliyetçi duygulara ve ilkelerine de güvenen bir bilim insanı. Son seçim listesinde dördüncü sırada yer verilmesine karşın, "çalışırsak olur," diyerek koşturan biri.

Son günlerde ülkede oynanan oyundan ve Erzurum sınırlarına kadar dayanan terör örgütünden rahatsız olan Erzurum, elbet bu seçimlerde tepkisini gösterecektir. (Göstermezse de kendi bilir!) Ancak dediğimiz gibi, bu kez liste de önemli!

Yani aynı liste ve sıralama ile başka sonucu beklemek biraz iyi niyetli bir yaklaşım olur.
Ülkedeki son gelişmeleri dikkatle izlediğini umduğumuz Erzurumlu 1 Kasım seçimlerinde tavrını koyacak gibi; ama en önemlisi de MHP'nin Erzurum'daki sınavı olacaktır.
Evet, finaller yaklaşıyor!

Bu sınavın soruları çalınmaz, torpili olmaz!
Milliyetçilik Dersi'nden sınava girecek olan Erzurum'a sorulacak soru zaten biliniyor.
Ülkeni seviyor musun?
Yoksa soru çok mu zor!?..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • buzlu25 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`un en az yüzde 70 ile Ak Partiye oy vererek kaldığı yerden devam etmesi gerekmektedir. Tarihinde ilk defa son 13 yıldır yatırım gören bu şehirin daha ileri noktalarda olması için oylar Ak Partinindir.

  • Ülkü 01 Ocak 1970 02:00

    O listede safkan bir ülkücü var oda 6.sırada.MHP ye oy vermenin ne anlamı var.MHP oy bermek dolaylı AKP ye vermektir.San ki listeleri RTE yapmış

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    soru çok kolay bu süreçte ülkesini sevenleri ve sevmeyenleri gördük oylar Ak Partiye

  • Çağrı Tuna 01 Ocak 1970 02:00

    Kibir ile ilim olmaz ve kibir ülkücüde bulunmaz ben Prof um diyem kasım kasım kasılanlarla Recep Akdağı mukayese ediyorum ülkemi seviyorum ilk defa oyumu ak partiye vereceğim.Yılma Durağı listeye koymayanların Oktay Öztürk gitsin Erzurum 3 milletvekili kazanır diyenlerin gözleri AYDIN Olsun

  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    1 kasım seçimlerinden sonra ister tek hükümet çıksın yada çıkmasın AKP misyonunu tamamlamıştır.o yüzden kualisyon lu yıllar bizi bekliyor .cin şişeden çıktı artık.mhp gelince insanımızda Kamil aydın seçilsin de düzgün adam filan siyasette yeterli değil,unutmayalım

  • Mehmet Yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Ülkemi seviyorum ülkemi başsız bırakmaya çalışan bahçeliye tepkimi gösteriyorum ve b sefer oyumu ak partiye veriyorum...