Siyaset Haber Girişi : 31 Ocak 2012 12:47

MHP'den Erzurum değerlendirmesi

MHP'den Erzurum değerlendirmesi
MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, olimpiyat şehri olan Erzurum’un sahipsiz olduğunu söyledi.
Erzurum Ajans-MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, olimpiyat şehri olan Erzurum’un sahipsiz olduğunu söyledi. Kaya “Kışın çok zor ve çetin bir dönemini yaşadığımız şu günlerde, ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar, kışın zorluk ve sıkıntısının oldukça üstüne çıkmış, piyasalar donmuş, adeta buz kesmiştir” dedi.

Parti İl Binasında basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Zekai Kaya Erzurum’un en önemli meselesinin fukaralık olduğunu dile getirdi. Erzurum’un ekonomik yapısının bozulduğunu dile getiren Kaya “Şehre yeterince para girmemektedir. Bunun çeşitli sebepleri vardır, bu sebeplerin başında da kredi kartı borçları gelmektedir. Nüfusunun önemli bölümünü ücretli ve emeklilerin oluşturduğu Erzurum’da, özellikle de ayın başlarında piyasaya akması gereken sıcak para, kredi kartı borçlarına kesilmekte, esnaf kendi payına düşen küçük damlacıklarla yetinmek mecburiyetinde kalmaktadır” dedi.
Erzurum’da yürütülen hayvancılık sektörünü de ele alan kaya Erzurum ekonomisinin can damarını oluşturan hayvancılık sektörünün alınan tedbirlere rağmen kan kaybı yaşadığını söyleyerek, Küçükbaş hayvan sayısının yok denecek kadar az olduğunu dile getirdi.
Kaya, piyasalarda ekonomik anlamda ciddi durgunluk yaşandığını söylediği Erzurum’da, önceki yıllarda başlatılan spor yatırımları da bu sorunları ortadan kaldırmaya yetmediğini ifade etti. Kaya “Yılların Cemal Gürsel Stadı sanki yeniden inşa edilmiştir ama bugün o devasa statta Erzurum’un top oynayacak bir futbol takımı bulunmamaktadır. Erzurumspor’u göz göre göre kapatan bu şehrin belediye başkanı, kendi egosunu tatmin etmek amacıyla bir takım kurmuş, bu takıma bugüne kadar trilyonlarca lira harcamıştır. Son maçında kendi sahasında Yozgat’a yenilen Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un hali ortadadır. Bölgesel Amatör Lig’den şansının yardımıyla çıkan, yeni sezona da “şampiyonluk” parolasıyla giren Büyükşehir Belediyespor, ne acı ki onca harcamaya rağmen, yerlerde sürünür hale gelmiştir” diye konuştu.

M
HP İl Başkanı Zekai Kaya Erzurum’un özellikle hava karardıktan sonra gerdanlığı gibi gözüktüğünü dile getirdiği Atlama Kuleleri için “belki bu yönüyle çok beğenilmektedir. Görüntüsünü benim de beğendiğim atlama kuleleri başta olmak üzere, yapılan yığınla tesisin bu şehre ne kazandırdığını, hangi ekonomik faydayı getirdiğini birilerinin kalkıp açıklaması gerekir. Dünya üniversiteler kış oyunları alındığında, “şehrin çehresi değişecek, ekonomik sıkıntılar ortadan kalkacak” diyen ve yeri göğü inleten o büyük dehalar neredeler? Kandilli’de yaptırılan biatlon sahasının, Dağ Mahallesi’ndeki curling salonunun şehre sosyal ve ekonomik anlamda bir katkısı olmuş mudur? O deha isimler bu sorulara cevap verebilirler mi?” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.