Erzurum Haber Girişi : 27 Nisan 2023 15:25

Millî Eğitim Müdürlüğü ile Erzurum Barosu arasında iş birliği protokolü

Millî Eğitim Müdürlüğü ile Erzurum Barosu arasında iş birliği protokolü
Erzurum Millî Eğitim Müdürlüğü ile Erzurum Barosu arasında iş birliği protokolü "Farklıyız Mutluyuz Projesi" imzalandı.

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Erzurum Barosu arasında “Farklıyız Mutluyuz Projesi” kapsamında eğitim programları düzenlenmesini içeren iş birliği protokolü imzalandı.


Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz konuya ilişkin yaptığı açıklamada Erzurum Barosu tarafından yürütülen “Farklıyız Mutluyuz Projesi” kapsamında uluslararası koruma ve geçici koruma statüsündeki ilkokul çağındaki öğrencilerin oryantasyonunu sağlamak ve bu öğrencilere yönelik öğrenci ve öğretmen farkındalığı oluşturmak amacıyla eğitimler düzenlenmesi için bir protokol imzaladıklarını belirtti.


Kaygusuz: “Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin akademik gelişimlerini sağlamanın yanı sıra onları toplumun sağlıklı birer üyesi haline getirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimiz açısından faydalı gördüğümüz projeleri ve çalışmaları yaptığımız protokoller kapsamında öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Erzurum Barosu ile yaptığımız iş birliği protokolü de bunlardan biri.” ifadelerini kullandı.


Millî Eğitim Müdürü Kaygusuz: “İmzaladığımız protokol kapsamında ilkokullarımızda Erzurum Barosu tarafından uluslararası koruma ve geçici koruma altında bulunan öğrencilere yönelik farkındalık etkinlikleri düzenlenecek. Bu iş birliği ile Erzurum’da bulunan eğitim öğretim çağındaki uluslararası koruma ve geçici koruma statüsündeki öğrencilerin sosyal uyumunu desteklemeyi, okullaşma ve okula devam oranlarını arttırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda hazırbulunuşluk düzeylerine uygun etkinliklerle öğrencilerimizi; yabancı uyruklu öğrencilere yönelik bilinçlendirmeyi, birbirlerini daha iyi tanımaları ve ortak özelliklerinin farkına vararak kaynaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.


Ayrıca birlikte hareket etme, gruplara uyum sağlama, grup içinde var olma becerilerini geliştirmeye ve farklılıkların en az benzerliklerimiz kadar zenginliğimiz olduğunu anlamalarını sağlamaya çalışıyoruz.” şeklinde açıklamasına devam etti.
Erzurum Barosu Başkanı Avukat Talat Göğebakan da yaptığı açıklamada uluslararası koruma ve geçici koruma statüsündeki ilkokul öğrencilerinin oryantasyonunu sağlamak, bu öğrencilere yönelik öğrenci ve öğretmen farkındalığı oluşturmak için Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları protokol çerçevesinde ilkokullarda eğitim programları düzenleyeceklerini belirtti.

 


 

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Erzurum Barosu arasında imzalanan iş birliği protokolünün öğrencilerin kişilik gelişimlerine olumlu katkısının olacağını ifade eden Kaygusuz, yürüttükleri çalışmalarla eğitime destek veren Erzurum Barosu Başkanı Avukat Talat Göğebakan’a teşekkür etti.


Kaygusuz, Nisan-Haziran 2023 tarihleri arasında yürütülecek projede görev alan eğitimcilere ve hukukçulara da çalışmalarında başarılar diledi. İHA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ögretmen devletin maasiyla gecinen 28 Nisan 2023 18:28

    Sayin müdür bütün kurs merkezleri dershaneler özel dersler veren ögrretmenlerle dolu.Bu duruma bi el atmaniz mumkunmu eger vaktiniz olursa siyasetten boş kalirsaniz.

  • Ali 28 Nisan 2023 13:46

    Il milli eğitim müdürü brak poz vermeyi okullar da ogrencilerin durumu iyi degil hepsi polat alemder. Malkocoglu. Memati. Rambo Ne bilem hepsi bir baska dünyada sen ne anlatiyorsum.okullar da güvenlik yok.