Medya Haber Girişi : 08 Ocak 2018 19:47

Milletvekili Ilıcalı'ya yerel basın brifingi

Milletvekili Ilıcalı'ya yerel basın brifingi
AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ne(DAGC) ziyarette bulundu.
Erzurumajans-AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ne(DAGC) ziyarette bulundu.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette, yerel basının son dönemde karşılaştığı Maliye Bakanlığı'nın tebliği, Resmi İlan Tarifesi ve gazetecilerin yıpranma payı ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Özsoy, valilik görev alanındaki gazeteler ile birlikte BİK görev alanındaki gazetelere yapılan ilan ve reklam bedellerinin 2 bin lirayı aşan kısımlarına ilişkin ödemelerde 'vadesi geçmiş borcu yoktur' belgesi ibraz etme zorunluluğu getirildiği anlatan Özsoy, bu uygulamanın yerel basını zor durumda bırakacağını ifade etti. Özsoy, Maliye Bakanı'nın 'resmi ilan ve reklam yayını ile alakalı iş ve işlemler kapsam dışıdır' kararı hem kurum şubesi olan yerler hem de valilik görev alanındaki gazetelerimizden 'vadesi geçmiş borcu yoktur yazısı' isteme zorunluluğunu ortadan kaldıracağını bildirdi.

Özsoy, BİK Genel Kurulu, Kasım ayı toplantısında iki yıldır yenilenmeyen Resmi İlan Ücret tarifesinin Ocak ayı itibari ile geçerli olması beklentisi içinde olduklarını, geçtiğimiz yıl ekim ayında yapılan düzenleme ile gazetecilerin yıpranma payı uygulamasından izin ve raporlu günlerin çıkarıldığını, bunun önceki uygulamaya dönülmesini talep ettiklerini bildirdi.

Basının önemine işaret eden Ilıcalı, Milletvekili Ilıcalı da konuyu başta basından sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'a ileteceğini bildirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.