Siyaset Haber Girişi : 20 Mart 2012 17:30

Milletvekili Öztürk KDV oranlarını sordu

Milletvekili Öztürk KDV oranlarını sordu
MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e KDV oranlarındaki değişiklik konusuyla ilgili soru önergesi verdi.
Erzurum Ajans-MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e KDV oranlarındaki değişiklik konusuyla ilgili soru önergesi verdi.
MHP Milletvekili Öztürk, TBMM Başkanlığına verdiği önergede Finansal kiralama konusu olan mallara ilişkin KDV oranları belirlemesinde sanayici ve imalatçı işletmelere teşvik amacı dikkate alınmakta ve KDV oranlarının diğer etkenlerle birlikte belinlendiğini belirterek şunları kaydetti;
“Finansal kiralama konusu olan mallara ilişkin KDV oranlarının değişikliklerinin yıllara göre pek anlaşılmayan şekilde olması keza KDV oranlarının büyük iniş ve çıkış göstermesi sanayici ve imalatçıları hem mağdur etmekte hem de bazı spekülatif kazançların elde edildiği şüphesini doğurmaktadır. Bu tür Malların KDV oranlarının değişikliklerinin gerekçeleri nelerdir? Sanayi ve tarım makinalarının 2007 yılında KDV oranı yüzde 1 iken 2009 yılında yüzde 18 olmuş, 2011 yılında tekrar yüzde 1 e inmiş, 2011 yılında tekrar yüzde 18 olmuş, bir yıl sonra 2012 yılında ise tekrar yüzde 1 olmuştur. Yüzde 1 gibi en düşük KDV oranı hangi gerekçe ile en üst seviyedeki yüzde 18 e çıkmış ve bu iniş çıkış belli yıllarda olmuştur?” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.