Siyaset Haber Girişi : 15 Aralık 2023 16:16

Milletvekilinin engellediği İl Başkanı Uzun: Hain haindir

Milletvekilinin engellediği İl Başkanı Uzun: Hain haindir
AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat'ın Şeyh Sait hakkındaki paylaşımlarını eleştiren Zafer Partisi Erzurum İl Başkanı Abdülhamit Uzun, tehdit edildi, hakarete uğradı. Başkan Uzun suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda laik düzene karşı çıkıp, hükümete karşı silahlı isyan girişiminde bulunan ve asılan Şeyh Sait, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği bulvara adının verilmesiyle bir kez daha gündeme gelmişti.

 

Şeyh Sait’in üçüncü kuşak torunu olan AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, “Bazı terbiyesiz ve ahlaksız zevatların Şeyh Said Efendi hakkında sarf ettiği beyanlar hakkında TCK hükümlerine göre hakaret oluşturan sözler nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımızı ve Şeyh Said Efendinin sahipsiz olmadığı kamuoyuna beyan ederim” paylaşımında bulundu. 

 

ÖZDAĞ: CANI CEHENNEME

 

Bunun üzerine vatandaşlar sosyal medyada Fırat’a tepki gösterirken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da “Şeyh Said denilen İngiliz ajanı, eli kanlı varan hainini savunan vatan hainlerinin de canı cehenneme” diyerek Fırat’ı etiketledi.

 

 

“ELİ KANLI İSYANCI VATAN HAİNİDİR”

 

Zafer Partisi İl Başkanı Abdülhamit Uzun da yaptığı paylaşımla tartışmaya katıldı.

 

Başkan Uzun,

 

“Erzurum Ak Parti milletvekili Abdurrahim Fırat’ı canlı yayında dilediği kanalda Şeyh Said hakkında ve dilediği her konuda tartışmaya davet ediyorum.

Şeyh Sait İngilizlerle işbirliği yapmış, eli kanlı isyancı vatan hainidir.

Erzurum’da İYİ Parti - CHP kurmaylarının iş bilmezliğinden dolayı vekil seçilmiş birisin.

Seçim dönemi saha çalışmasında fotoğraf çekilip seçmenden kopan ortalıktan kaybolan birisin.

Ak Parti seçmenini de ciddi şekilde rahatsız eden Akp oylarının düşmesinde senin adaylığın ve Belediye Başkanlarının Orta Çağ zihniyeti etkili oldu.

Devam edin. 5 yıl sonra bu şehirde esameniz okunmayacak.

Okuma-yazma olmadan da avukatlık veya milletvekilliği yapıla bilindiğini şehrimize gösteriyorsun.

Okuma-yazma da varsa ekteki kitabı öneriyorum”  dedi. 

 

 

TEHDİT EDİLDİ, HAKARETE UĞRADI

 

AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, bu paylaşımın ardından İl Başkanı Uzun’u sosyal medyada engelledi. Ardından birçok sahte hesap üzerinden tehdit edilen ve hakarete uğrayan Zafer Partisi İl Başkanı Abdülhamit Uzun, avukatı aracıyla suç duyurusunda bulundu.

 

 

UZUN: DAVET ETTİM

 

Milletvekili Fırat’ı konuyu tartışmak için istediği platformda canlı yayına davet ettiğini belirten İl Başkanı Uzun, “Eleştiriyi kaldıramadı ki beni sosyal medya hesaplarından engelledi. Hemen ardından tehdit ve hakaret mesajları gelmeye başladı. Avukatım aracılığıyla suç duyurusunda bulundum. Ben söylediklerimin arkasındayım. Şeyh Sait İngilizlerle işbirliği yapmış ve milli mücadele karşısında eli kanlı bir vatan hainidir. Bunu savunanların da aynı genel başkanımızın da dediği gibi canı cehenneme. Öyle tehditle hakaretle bizleri susturamazlar” diye konuştu.

 

Bu arada AK Partili Fırat, konuyla ilgili başka bir paylaşımda bulunmadı. Haber: Onur SAĞSÖZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Metehan GÖKTÜRK 18 Aralık 2023 08:54

    şeyh said denilen ingiliz uşağı vatan hainidir. Ona destek veren de destekleyene ses çıkarmayan da vatan ve millet düşmanıdır. sait eli kanlı bugünün pkk sıdır. Askerimin kanının dökmüş Musulun kaybedilmesine sebep olmuştur. Ve aziz devletimiz tarafından hakettiği cezaya çarptırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ielebet yaşayacaktır. sait gibiler ise pisi pisine ingilizlere uşaklık ederek öleceklerdir.

  • ahmet tekin 16 Aralık 2023 11:10

    şeyh said onlarca askerin yüzlerce sivilin ölümünden sorumlu bir eşkiyadır. bunun mezarı bile belli değil. isyan edenlerin ismini caddelere verirseniz yakında öcalan itinin isminide verirsiniz. sizden bu beklenir. tc ibaresini kaldıranlar devlete millete hizmet mi edecek hepsi ihanet içinde. ülkeyi karambole götürüyorlar. paraları sıfırlayanlar ülkeyi de parçalayacaklar.