Spor Haber Girişi : 11 Eylül 2012 14:45

Milli okçu Hancı'ya coşkulu karşılama

Milli okçu Hancı'ya coşkulu karşılama
Milli okçu Doğan Hancı, Oltu taşı tespih imalatçılığından olimpiyat madalyasına ulaşmanın gururunu yaşarken bugün memleketi Erzurum’da krallar gibi karşılandı.
Erzurum Ajans-Milli okçu Doğan Hancı, Oltu taşı tespih imalatçılığından olimpiyat madalyasına ulaşmanın gururunu yaşarken bugün memleketi Erzurum’da krallar gibi karşılandı.

Londra'da yapılan 2012 Paralimpik Olimpiyatları'nda üçüncü olarak bronz madalya kazanan Erzurumlu Milli okçu Doğan Hancı, memleketini sevince boğdu. Tüm Türkiye'nin gurur kaynağı olan Milli okçu Doğan Hancı, Oltu taşı tespih imalatçılığı yaparken, Antrenör Hikmet Dumanoğlu kendisini keşfederek, bu spora kazandırdı. Uzun yıllardır Erzurum'da okçuluk sporu ile uğraşan ve belden aşağı felçli olan engelli okçu Doğan Hancı, yılmadan usanmadan çalışarak olimpiyatlara kadar uzandı. Dönemin Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in destekleri sonucu Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda (BESYO) asgari ücretle çalışan ve bodrum katta ikamet eden Hancı Londra 2012 Paralimpik Olimpiyatlarında üçüncü olarak ülkemize bronz madalya kazandırırken, Erzurum'a da ilk olimpiyat madalyasını getiren sporcu olarak tarihe geçti.

Erzurumlu Milli okçu Doğan Hancı'nın kazandığı olimpiyat üçüncülüğü ve aldığı bronz madalya Erzurum'un Cumhuriyet tarihinde ilk olimpiyat madalyası oldu. İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan 2012 Paralimpik Olimpiyatları'nda okçulukta ülkemizi temsil eden Hancı, sıralama atışlarından sonra madalya atışlarında olimpiyat üçüncülüğünü elde etmişti.

Hancı bugün memleketi Erzurum’a gelirken Havalimanında krallar gibi karşılandı. Hancı’yı, eşi, çocukları, anne ve babasının yanı sıra Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ile çok sayıda Erzurumlu karşıladı. Folklor gösterisinin ardından Hancı, konvoy eşliğinde gelerek Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ü ziyaret etti.

Vali Öztürk, Erzurum'a ilk olimpiyat madalyası getiren Hancı’yı tebrik ederek altınla ödüllendirdi.
Hancı, Oltu taşı tespih imalatçılığından çıktığı yolda olimpiyat madalyasına ulaşmanın gururunu yaşadığını belirterek çok çalıştığını söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Zafer HAŞİMOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    Tebrikler Doğan Hancı tebrikler seni canı gönülden kutluyoruz Erzurum un ve Türkiye nin gururu oldun başarıların devamını diliyoruz.