Eğitim Haber Girişi : 08 Eylül 2023 11:40

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararlar Resmi Gazete'de

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararlar Resmi Gazete'de
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre öğrencileri ilgilendiren birçok yeni karar alındı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre öğrencileri ilgilendiren birçok yeni karar alındı.

 

 

İŞTE ALINAN KARARLAR!

 

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; liselerde 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi.  Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik çerçevesinde, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek. İHA 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Öğrenci velisi 10 Eylül 2023 23:21

    Eğitim önce okul müdüründen, öğretmenden başlamalı öğrenci yani çocuk psikolojisini bilmesi lazim .sınıf tekrarı yapan cocuk ne kadar başarılı olur iyice okuldan nefret eder, bu başarısızlığın sebebi nedir okuldaki duzenmi , ailevi sıkıntımı veya baska bir seymi var bu arastirilmali.okullarda düzen sağlanmalı basibosluk var.cocuklari dışlamak sinifta bırakmak, sokak serserisi diye Okuldan atmak çözüm degildir. Cocuklarimiza yazık etmeyin.Basarisizligin en büyük nedeni milli eğitimdir.

  • Öğrenci velisi 10 Eylül 2023 22:53

    Sınıf tekrarı çözüm değil , bunu bir türlü. anlatamadik kizlari zorla okutuyorlar. Erkek leri sokağa saliyorlar. Sokağa salmak suça davetiye çıkarmaktır. Siz önce milli eğitimde kafa yapinizi degistirin eğitimi düzeltin, öğretmeni düzeltin devamı zaten kendiliğinden gelir.tabi canım vatandaş cahildir ne anlar okuldan egitimden çok bilmiş öğretmenleri eleştirmek, öneri sunmak bizim haddimeze değil.

  • Öğrenci velisi 09 Eylül 2023 22:22

    Ne yaparsaniz yapin egitimde, öğretimde ,ogretmende, ogrencide ,velide bitmiştir.

  • Dadas 08 Eylül 2023 18:52

    Sınıf tekrarı çözüm değil. Öğrencilerin yetenekleri keşfedilip ona göre okula verilmeli. Sanata yeteneği olan sanata okuma yeteneği olan okumaya mesleki liseler geliştirilmeli. Yoksa sınıf tekrarı öğrencinin psikolojisine uygun durum değil.