Milyonluk ödemeler ve pekmez!

 

Dudak uçuklatacak türden rakamlara hazır olun.

 

Ama önce…

 

Fikri takip yapalım ardından rakamları açıklayayım. 

 

12 Kasım 2022’de “Nereye harcandı, neden imzalamadı?” diye sordum.

 

Sayıştay raporlarının adeta müdavimi olan Büyükşehir Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürü Mahmut Bektaş, ‘harcama yetkilisi’ olmasına rağmen hesap vermemiş, bu durum müfettişlerin dikkatini çekmişti.

 

Mahmut Bektaş, 163 ödeme emrini imzalamamıştı.

 

Rapora aynen şöyle yazdılar: “Eylül 2021 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atanan personelin, görevine ilişkin hiçbir belgeyi imzalamayarak, “harcama yetkilisi” olarak hesap verme sorumluluğundan kaçındığı görülmüştür.”

 

Bektaş, 5018 sayılı kanuna göre görev ve sorumluluklarını yerine getirmemiş ama kimse de ağzını açıp bir şey dememişti.

 

Şimdi sıkı durun. Mahmut Bektaş’ın o yıl yani 2021’de imza atmadığı Özel Kalem Müdürlüğü harcaması tamı tamına 3 milyon 570 bin 521 lira 78 kuruştu.

 

Döner, ayran, kuruyemiş, uçak bileti, çikolata, hediyelik eşya, görev yolluğu, dut pekmezi, tespih, yöresel ürün, konaklama, çatal, bıçak, demlik, su…

 

Almışlar.

 

Peki, 2014 yılından 2023’ün şu gününe kadar Özel Kalem harcamalarının toplamına hazır mısınız?

 

Yine sıkı durun.

 

51 milyon 097 bin 404 lira 78 kuruş.

 

Ve en çok harcamalar Hasan Şahin döneminde yapılmış.

 

Örneğin 2017’de 10 milyon 403 bin 979 lira 59 kuruş, 2018 yılında 10 milyon 093 bin 418 lira başta ‘riyaset makamı’ olmak üzere çiçeğe, yaldızlı su bardaklarına, oyuncağa, ulaşıma harcanmış. Ha bir de Meclis oturum ücretleri ödenmiş.

 

Ve…

 

Ve gelelim basına!

 

2014 yılından 2023’ün şu gününe kadar baskılı işler, gazete alımı, ilan, reklam, canlı yayınlar, gazetecilere ödenen miktar tamı tamına…

 

95 milyon 382 bin 598 lira 93 kuruş.

 

Allah’tan korkun dediğinizi duyar gibiyim lakin anlamı yok. Çünkü harcadılar.

 

Ha bu arada 2021 yılında bazı medya ödemeleri Sayıştay’a takılmıştı.

 

Faturalı da olsa bu ödemeler yapılamazdı.

 

Ona da formül buldular. 2021 yılından bu yana ‘elden ödeme’ yapıyorlar. Kimse inkâr edemez daha üç gün önce kapı kapı dolaşıp ödeme yaptılar.

 

Hal böyle olunca evraka yansımıyor. Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Dal ile dağıtanlar hariç kimse, kime ne ödendiğini bilmiyor.

 

Para hangi kaynaktan, hangi kalemden, hangi kasadan çıkıyor herkese karanlık.

 

Anlayacağınız bir ‘geçim kapısı’ haline gelen Büyükşehir Belediyesi, halkın milyonlarını böyle harcıyor.

 

Efendim işte bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen eleştirilmiyor.

 

Bu yüzden gazeteler, TV’ler, internet siteleri ondan ve hizmetlerinden hep övgüyle bahsediyor.

 

Bu yüzden neredeyse her yıl Türkiye’nin en başarılısı oluyor.

 

Her neyse… Sonuçta ‘alan razı veren razı’ yalnız merak ettiğim tek bir şey var!

 

Geçen Nisan ayında 150 bin 447 liraya gümüş 3’lü takı seti almışlar, kime hediye ettiler çok merak ediyorum. 

 

Bir de pekmez. 130 kilo pekmezi kim yedi? 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • tuz kokmuş 29 Kasım 2023 11:50

    sonuç ne ? kim cezalandırılıyor? sayıştay tespit ediyorsa savcılık neden sormuyor? Ne demişlerdi , Durmak yoook, yola devam. yetim hakkını sormak milletin işi mi ? adaleti millet mi dağıtsın? yani sözün özü; yazılır, çizilir, bir şeycikler olmaz, olmuyor

  • Ömer dursun 10 Kasım 2023 18:58

    95 milyon çok çok büyük para yaklaşık 55 adet ev parası bana yedirilmiş elbette bazı gazeteciler gitmesini istemez. Sekmen gitmesin diye çırpınır. Önüne yatar. Evet onur bey çok önemli bir konuyu yakalamışsınız yine. Bu paralar ben sen su parasıyla emlak vergisiyle ödeniyor. Kendi adıma haram olsun. Erzurum 8 senede sağılıp sağılıp yenildi hala daha devam etmek isteyenlere çüş diyorum.

  • Hayri yıldırım 08 Kasım 2023 08:16

    Bal tutan parmağını yalar pekmez tutanda kolunu elini yalar öyle bir pekmez bulmuşlarki 8 sene yetmemiş yine yalayalım istirler hep bene hep bene ben yalayam diyirler. Yalayın yalayın pekmezi balı. Ballı ballı ey olur ama artık kemiğe geldiz artık kemirirsiz demiri inşallah

  • Jkldlş 07 Kasım 2023 13:46

    Neden büyükşehir çalışanlatının yorumlarını yayınlamıyosunuz onur bey

  • vatandaş 07 Kasım 2023 09:19

    BELEDİYE BÜTÇESİNDEN YAPILACAK TEMSİL, AĞIRLAMA VE TÖREN GİDERLERİ YÖNERGESİ Madde 3 - Temsil, ağırlama ve tören giderlerinin konu, kapsam ve miktarının tayini belediye başkanının takdirine tabidir. Bu madde oldugu müddetçe bu tür harcamalar isatismara açıktır. Hadi Ahiretten korkmuyorsunuz. Devletin sayıştaycısı var, mülkiyecisi var bunlar ne iş yapar. hadi bunları geçtik bu devletin savcısı ,hakimi var kanunsuz her uygulamaya soruşturmak mecburiyetindedir tabiki içişleri bakanlıgı ve ya valilinin verecegi izne tabidirler. savcılar soruşturma müracaatı bile yapamıyor fakat gariban mazlum oldugu zaman her türlü suçlamayı yapıyorlar.belediyeler çiftlik olmuş gelinleri kızları ogulları aile şirketi gibi işe giriyor. Üst düzey atamalar sınavla ataması yapılması lazım.işçi memur alımı sınava tabii tutulması lazım ve en son şu mülakat belasının tamamen kaldırılması lazım.

  • MUAMMER KELEŞ 07 Kasım 2023 07:22

    BUNLAR DA VİCDAN YOK YETİM HAKKI YEMEYE ALIŞMIŞLAR BUNLARIN YAPTIKLARINI GÖRDÜKÇE VERDİYİM OYLA BUNLARIN ORTAKLARI OLDUM ÇOK PİSLİKLERİ VAR BUNLARA SESİMİZİ YÜKSELTME MİZ LAZIM DUR DEMEMİZLAZIM DİLSİZ ŞEYTAN OLMAMAK LAZIM

  • Mağdur Mühendis 06 Kasım 2023 23:09

    Kendilerine sıra gelince herşey mübah. Ak partinin şemsiyesi altında , müslüman hak yemeyen kispetine bürünüp, dünya lideri cumhurbaşkanımızın Erzuruma hizmet etsin diye görevlendirdiği bu kişiler ne yazıkkı belediyenin bütün imkanlarını kendi nefislerine ve çevresindeki eş dost akrabalarınına seferber etmişlerdir. Yapılanların hiçbirinin müslümanlıkta yeri olamaz. Belediyede çalışan memur olmaya uygun Mühendis,Mimar,Teknikerler kpss sınavına girip 70 ve üzeri puan almaları durumunda memur kadrosuna alacam diye Mehmet Sekmen söz verdi. Herkes kpss girdi. Sınav sonuçları açıklandı. 90 puan ile 70 puan arası alanların hiçbirine memur sözleşmesi verilmedi. 10 yıldır belediyede çalışan kariyer personelini asgari ücrete mahkum edip, tam aksine iştiraki şirketlerden yeni çalışanlara, Belediyede hiç kpss sınavına girmeyenlere, ilk defa işe girenlere, yüksek torpillilere hepsine kadro verdi. Bunun neresinde adalet var. Müslümanlıkta bunun yeri varmı. Chp belediyeleri pkk lıları, eşcinselleri vatan hainlerini belediyelere kadrolu memur olarak doldurdu. Ak partinin kalesi 24 yıldır reis için canını verecek Erzurumluya bizim belediye başkanımız hakkını vermedi. Bir taraftan kendi adamlarını servet sahibi yaparken diğer taraftan kariyer personeline asgari ücret veriyor. Ben bir mühendis personel babası olarak diyorumki evladımın torunlarımın hakkını yiyenlerden rabbim sorsun. Yarına kalacak yanınıza kalmayacak.

  • Mustafa Ozaydin 06 Kasım 2023 23:04

    Birde Selami vardı,Beykoz a gitmişti asıl karakutu odur.

  • Mustafa Ozaydin 06 Kasım 2023 23:02

    Arkadain Kartal daki insaatlari gelin bir görün

  • Mezarlık Müdürlüğü 06 Kasım 2023 19:58

    Onur bey, bu pekmezcilerin 3. Dönemi olmasını istemiyorsanız, asri mezarlığına gidip 3-4 kişi ile görüşün. Haaa unutmadan mideniz bulanıp kusa bilirsiniz,tedbirli ol.

  • Yasin 06 Kasım 2023 19:42

    işçiye gelince para bulamayan asgari ücret seviyelerinde mühendis mimar çalıştıran ama malum yerlerde dayısı emmisi olanlara sözleşme, kadro veren bu yöneticiler bakalım toprak altında rahat yatabilecekler mi ?

  • Hakan yıldır. 06 Kasım 2023 07:26

    İstanbul?u bırakıp Erzurum?a gelip babalarının hayrına mi size hizmet yapacaklar sanıyorsunuz elbetteki kuru maaş karşılığı bu iş yapılmaz. Yani kusura bakmayın ama çok safsınız elbette kartal belediye Başkanı yeğeni vb vb sizin kara kaşınız için gelip size hizmet yapmaz alacaklar küplerini dolduracaklar bundan daha doğal ne olabilir anlamıyorum. Mutlaka ama mutlaka ek maaş kaynağı yaratıp bir yerlerden nemalanma lazım bunun için sigorta şirketi erkonut çetaş enerji şirketleri kuruluyor yoksa size faydası olsun diye değil. Kendileri yönetim kuruluna başkan olup 6 7 yerden maaş alıyorlar usulüne uygun yolunu buluyorlar. Müthiş bir yol bulma resmî yoldan zenginleşme vicdan kör olmuş kanun kör olmuş. Daha çok şey yazarım ama bir atasözü yazayım anlayın. Koyunun aptalı kasabın bıçağını yalarmış. Anladınız siz onu. Hadi hayırlı hizmetler.

  • Emre 06 Kasım 2023 07:09

    Onur Bey kalemine sağlık. Ama maalesef toplum olarak bozulmuşuz. Bu bahsettiklerin ise toplum çiçeğinin sümbülleri..

  • DaDaŞ 06 Kasım 2023 01:15

    Vallahide ölüm var billahide ölüm var. Ve zalimler için yaşasın cehennem...

  • MİLLÎ VİCDANÎ BAKIŞ 06 Kasım 2023 00:57

    Aslında, devletin kurumsal nizamı açısından mercek altına alınması gereken, sorgulanması gereken genel sekreterliktir, belediye başkanları Özel Kalem müdürleri siyasal etki altındadır her şeyi yapmaya müsaittir, ancak devletin kurumsallığını temsil eden büyükşehir belediyelerinde genel sekreterliktir, Dolayısıyla burada genel sekreterliğe bir projeksiyon tutmak lazım AYNALI'YI bir AYNA karşısına koymak lazım Onur bey

  • Hiç. 05 Kasım 2023 22:20

    Kentsel dönüşüm ve kamulaştırma adı altında üç kuruşa ellerinden evleri alınanları da kimse sesini çıkaramıyor herkes mahkemelik hiç kimse hakkını alamıyor.

  • Adil Kapucu 05 Kasım 2023 19:57

    Onur kardeşim sadece büyükşehir belediyesini mercek altına almışsınız.. Şu merkez ilçelerin özel kalem müdürlüğü harcamalarını ve özel kalem müdürlerini de ele alsanız..

  • kerim tekin 05 Kasım 2023 17:57

    beleiyedeki şirketler niçin kuruldu sanıyorsunuz. Bular için ve maaşlar ne olacak yönetim kurulu üyeliklerinden yasal kılıfına uyarak soygun vurgun ne ala. tecrübe konuşur tecrübe. İstanbul kartaldan gelen tecrübe burada işe dönüşür. hadin dadaşlar az kaldı. şunun şurasında ne kaldı.

  • Erzurum'lu 05 Kasım 2023 14:23

    Bunlar resmi belediyenin yaptığı harcamalar ya sirketlerin özel kalem adina yaptıkları harcamalar birde onları gündeme getirin. Hediye; en iyi bilgisayarlar, en son cikan iPhone telefonlar kimlere hediye adi altında gidiyor ve bunlarda devletin parası degil mi? Sirketleri kurup Sayıştay'a tabi degil diye soyanlar ne olacak

  • Yorgundemokrat0625 05 Kasım 2023 12:50

    Yerel basına önemli bir haber gönderiyorsun, bilimsel özelliğine rağmen maalesef ücret karşılığı yayimliyorlar.Yoksa yayınlanmıyor! Sağsoz'un yazılarına çok yorum yazdım lakin sayin sagsozde kendi tanıdıklarını yorumlarını mi yayimliyor?

  • Ahmet Kıran 05 Kasım 2023 06:57

    Kalemine sağlık. Teşekkürler.

  • Ali er 05 Kasım 2023 05:33

    Elimizden gelen şey dua yemektir her kim belediyede olsun devlette olsun hainlik yapıyor para yiyor çalıyorsa Allah cezasını versin bari buna tüm okutanlar amin desin tüm Erzurumlu amin desin.

  • Halis demir 05 Kasım 2023 01:57

    Oy verdiniz az bile inşallah kıçınızdaki donuda alırlar.

  • Polat alemdar (bahtiyar) 04 Kasım 2023 23:47

    çoluk çocuğu döven adamdan ne beklersiniz ki. sekmen başkanın en büyük yüz karaları -Mahmut Bektaşi -Hasan şahin (bence kartal) -kariyer aş müdürü değerli büyüğümüz sefer (kendisini de hiç sevmem) veee en önemlisi... selami keskin... milletin sadece parasını değil ahını aldılar. Ah ah keşke bende anlatabilsem ,söyleyebilsem 23 yaşında ki bi genç olarak ..