Erzurum Haber Girişi : 01 Ağustos 2023 13:34

Minareye 'çürük' raporu

Minareye 'çürük' raporu
Erzurum'da yüksekliği ve apartmanlara yakınlığı nedeniyle vatandaşlar tarafından sık sık şikâyet edilen Muhyiddin-i Arabi Camii'nin minaresine 'çürük raporu' verildi. Zemine bağlanan beton kısımda kaymalar olduğu belirlenen minarenin yıkılması bekleniyor

Erzurum’da yüksekliği ve apartmanlara yakınlığı nedeniyle vatandaşlar tarafından sık sık şikâyet edilen Muhyiddin-i Arabi Camii’nin minaresine ‘çürük raporu’ verildi. Zemine bağlanan beton kısımda kaymalar olduğu belirlenen camii minaresinin bir an önce yıkılması bekleniyor.

 

 

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Muratpaşa Mahallesi Araplar Düzü Caddesi üzerinde bulunan Muhyiddin-i Arabi Camii, yaklaşık 40 yıllık. Uzun yıllardır çevredeki vatandaşların ibadet ettiği camiinin dikkat çeken yeri ise yaklaşık 30 metre uzunluğundaki beton minaresi.

 

Depremlerden sonra şikayet arttı

 

Yaklaşık 8 katlı bir apartmanla aynı yükseklikte olan Muhyiddin-i Arabi Camii’nin minaresi, binalarla neredeyse bitişik halde inşa edilmiş durumda. Çevrede yaşayanlar yakınında bir petrol istasyonunun da bulunduğu camii minaresinin yıkılması için şikâyette bulundu. Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra şikâyetlerin artmasıyla Yakutiye İlçe Müftülüğü harekete geçti.

 

 

Zemin kısmında hasar

 

Yakutiye İlçe Müftülüğü minareyi zemine bağlayan beton kısımda gözle görülür kayma ve çatlaklar nedeniyle inceleme talep etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, bir ay önce minareyle ilgili çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde minare için riskli yapı tespit raporu hazırlandı. ‘Çürük raporu’ alan minarenin Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 60 gün içerisinde yıkılması bekleniyor.

 

Çevrede ikamet eden vatandaşlar ise minarenin yüksekliğinden ve betondan yapılmasından endişe ettiklerini söyleyerek, “Deprem yaşanırsa minarenin yıkılabileceğinden korkuyoruz. Hem çok yüksek hem de ağırlığı oldukça fazla. . Tamamen betondan yapılmış, bir an önce yıkılmasını istiyoruz. Altından sürekli insanlar geçiyor, çocuklar sokakta oyun oynuyor, endişe duyuyoruz” dediler. Kaynak/Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.