Erzurum Haber Girişi : 02 Mart 2018 18:00

Minik Öğrencilerden AFAD’a ziyaret

Minik Öğrencilerden AFAD’a ziyaret
Yakutiye İlçesi Tatbikat İlkokulu öğrencileri Erzurum AFAD'ı ziyaret ettiler. Yapılan ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve öğretmenler eşlik etti.
Erzurumajans-Yakutiye İlçesi Tatbikat İlkokulu öğrencileri Erzurum AFAD'ı ziyaret ettiler. Yapılan ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve öğretmenler eşlik etti.

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle AFAD eğitmenlerince minik misafirlere afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirler, afetlerde hangi doğru davranış modellerinin uygulanması gerektiği hakkında, uygulamalı eğitim verildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitimin ardından öğrencilere arama kurtarma hizmetlerinde kullanılan araç ve gereçlerin tanıtımı da yapıldı. 

Öğrencilerin AFAD'ı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı, "AFAD olarak ilimizdeki okulları, iş yerlerini ve halkımızı düzenlediğimiz eğitim faaliyetleriyle olası bir afete karşı hazır hale getirmek için çabalıyoruz. Bu nedenle ilimizde yaşayan her yaştan ve her gruptan vatandaşımız için afet bilinci eğitimleri düzenliyoruz" şeklinde konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ise AFAD İl Müdürü ve çalışanlarına, öğrencilere ve kendilerini gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.