Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Mısır yardım uçağı Erzurum`da

Mısır yardım uçağı Erzurum`da
Van`da meydana gelen 7.2`lik depremin ardından dış ülkelerden yardımlar gelmeye devam ediyor.

Erzurum Ajans-Van`da meydana gelen 7.2`lik depremin ardından dış ülkelerden yardımlar gelmeye devam ediyor. Mısır`dan çadır getiren 2 askeri uçak, Erzurum Havalimanı`na indi.


Mısır`dan gelen yardım uçağındaki yetkilileri, Mısır`ın Ankara Büyükelçisi Abderahman Salaheldin ile Mısır`ın askeri ateşesi Ayman Elgenaidy, Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan ve diğer yetkililer karşıladı. Mısır`ın Ankara Büyükelçisi Salaheldin, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelen yardımın Mısır ülkesinin Türk halkına küçük bir hediyesi olduğunu söyledi.
Salaheldin, "Mısır`dan iki uçak geldi. Mısır halkının kalbi sizlerle beraber. Dolayısıyla her türlü yardımı yapmaya hazırız. Bu gelen çadırlar 300 adettir. İki uçakla gönderildi. Her bir çadır 12 kişinin uyuyabileceği büyüklüktedir. Soğuk hava şartları için özel olarak üretilmiş özel donanımlı çadırlar. Oradaki hava şartlarını bildiğimiz için iki katlı, soğuğa dayanıklı büyük çadırlar gönderdik. Türk tarafının talebi üzerine sadece çadırlar gönderildi. Diğer ekipmanlar için her zaman yardıma hazırız.
Çünkü biz kardeş ülkeleriz" dedi.


Salaheldin, başbakandan askeri yetkililere kadar ülkesindeki her bir yetkilinin başsağlığı dileğinde bulunduğunu bildirdi. Mısır ve Türkiye arasındaki yardımlaşmaların önemine de değinen Salaheldin, iki ülkenin birer akraba olduğunu ifade etti.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Van`daki depremzedelere ulaştırılmak üzere dış devletlerden Türkiye`ye gelen yardımların sürdüğünü vurguladı. Vali Öztürk, şöyle konuştu:


"Hükümetimiz bu konuda dış devletlerden gelecek olan yardımı Erzurum üzerinden deprem bölgesine ulaştırılmasını uygun gördü. Afet İşleri bizi görevli kıldığı için biz de bunu en iyi şekilde yürütmeye çalışacağız. Bu konuda daha yeniyiz. Önümüzdeki programda başka ülkelerin de genelde çadır yüklü yardım uçaklarının geleceğini biliyoruz. Ülke olarak bu yardımlardan dolayı o ülkelerin halkları ve yönetimlerine teşekkür ediyoruz. Böyle bir acılı günümüzde bu işi düşünerek bizim acımızı paylaşmaları bizim
için yeterli diye düşünüyorum. Ama bizim Erzurum olarak birinci görevimiz bu yardımları biran önce deprem bölgesine ulaştırmaktır."
Mısır`dan C-100 tipi askeri iki kargo uçağıyla Erzurum`a getirilen 12 kişi kapasiteli 300 çadır, deprem bölgesine gönderilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.