İlçeler Haber Girişi : 12 Ağustos 2014 12:03

Motosikletini yük asansörüne çevirdi

Motosikletini yük asansörüne çevirdi
Oltulu Beycan Onat, motosikletine yaptığı aparatla binlerce tuğlayı tek başına asansör ve eleman kullanmadan taşımayı başardı.
Erzurumajans-Oltulu Beycan Onat, motosikletine yaptığı aparatla binlerce tuğlayı tek başına asansör ve eleman kullanmadan taşımayı başardı.

İnşaatı için asansör bulamayınca işini bulduğu yöntemle çözen Oltulu 49 yaşındaki Beycan Onat'ın yapmış olduğu sistem görenleri şaşırtıyor.

Motosikletine yaptığı makaralı aparatı takarak yüksek binalara tuğla, çimento ve her türlü malzemeyi çıkarabilen Onat, "Tuğla taşımak için asansör ve eleman bulamayınca kendi işimi kendim çözmeye karar verdim. Böylece makaralı ek bir aparat tasarlayarak motosikletime hariçten monte ettim.

Motosikletin üzerine ağırlık yapsın diye birkaç çimento torbası koydum" dedi.
Onat, inşaatı için gerekli olan tuğla ve çimentoları ikinci kata çıkarmada zorlanmadığını belirtti.

Yaptığı aparat sayesinde 7-8 katlı binalara malzeme çıkarmanın artık bir hayli kolaylaşacağını dile getiren Beycan Onat, maliyetinin de oldukça ekonomik olduğunu söyledi.

Motosikletine koyduğu 2 litre benzinle 10 bin tuğlayı ikinci kata çıkardığına vurgu yapan Onat, "Bu iş için eleman çalıştırsam ya da bir asansör kiralasam 150-200 liram çıkacaktı. Ancak bulduğum çözüm sayesinde bu işimi 10 TL'ye hallettim." şeklinde konuştu.

5 çocuk, 6 torun sahibi Beycan Onat, Oltu'da Karadenizli zekâsını anımsatan oldukça ilginç işlere el atmakla tanınıyor.

Bu arada bulduğu yöntemle ikinci kata tuğla çıkardığını gören Oltulu işadamlarından İsa Kaya, "İşe giderken görünce bayağı şaşırdım. Özellikle inşaat sektöründe bu tür işlerin yapılması oldukça maliyetli. Beycan Usta'nın, yaptığı bu aparat ilginç bir zekâ ürünü. Kendisini tebrik ediyorum. Hiç zorlanmadan motosiklete ek olarak yaptığı aparatla çok rahatlıkla tuğlaları ikinci kata çıkardığını görünce takdir ettim. Herkesin bunu görmesini isterim." diye konuştu. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.