Erzurum Haber Girişi : 28 Aralık 2021 14:07

Müdür Bedir'den 'Omicron' açıklaması

Müdür Bedir'den 'Omicron' açıklaması
Erzurum'da şu ana kadar Omicron vakası görülmediğini ancak ilerleyen süreçlerde bu varyantın Erzurum'da da görülebileceğini belirten Müdür Bedir, virüse karşı tedbir uyarısını yineledi. 

ERZURUM AJANS - Ayşe Nur BAYRAM / Tüm dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantı nedeniyle yaşanan vaka artışlarına dikkat çekerek Erzurum için uyarılarda bulunan İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, kentte vaka sayılarının iyiye gittiğini ancak koronavirüs tedbirlerine devam edilmesi gerektiğini bildirdi. 



Omicron nedeniyle Avrupa'da hızla artan vaka sayılarının bir süre sonra Türkiye ve Erzurum'a da yansıyacağını işaret eden Müdür Bedir, kış aylarında kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirileceğine ve kişisel tedbir kurallarına tekrar dikkat çekti.

 

Omicron varyantının Erzurum'da görülmemesinin mümkün olmadığını dile getiren Müdür Gürsel Bedir, "Son bir kaç aydır günlük vaka sayılarımız iyi gidiyor. Ancak bu sayılar bizi yanıltmamalı. Omicron varyantının pek çok İlimizde yayılmaya devam ettiğini göz ardı etmemeliyiz. Bu varyant çok kolay bulaşıp, çok hızlı yayılıyor. Bizim İlimize gelmemesi, bizde görülmemesi mümkün değil. Kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirdiğimiz kış mevsiminde, Omicron varyantının çok kolay bulaştığını da düşünürsek bir anda vaka sayılarımız kat kat artabilir. Tedbirler önemli, maske mesafe önemli" dedi.

 

Erzurum aşı haritasında sarı renkte 

 

Erzurum'un aşı haritasında hala sarı renkte olduğuna dikkat çeken Müdür Bedir, sosyal medya hesabından aşı çağrısında bulundu. Müdür Bedir, "Hatırlatma dozu çok önemli...En büyük gücümüz ise aşılarımız. Hatırlatma dozunu mutlaka yaptırmalıyız. Hiç aşı olmamış ya da 2. dozunu yaptırmamış kim varsa hızlıca aşılarımızı olmalıyız. Virüsten korunma yollarını hepimiz biliyoruz artık; tedbirler ve aşı... Henüz ilk dozunu veya 2.dozunu yaptırmamış olanları da bekliyoruz. Omicron varyantına karşı da en büyük gücümüz aşılarımızdır"ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.