Erzurum Haber Girişi : 14 Ocak 2019 13:15

Müdür Bey kanunu böyle çiğnedi!

Müdür Bey kanunu böyle çiğnedi!
Erzurum’da S plakalı araçlarla turizm taşımacılığı yapan firmalara yönelik yapılan denetim ‘göstermelik’ oldu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum’da S plakalı araçlarla turizm taşımacılığı yapan firmalara yönelik yapılan denetim ‘göstermelik’ oldu. Uygulamada ‘kaçak transfer’ yapan araçların tespit edilmesine rağmen Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz’ın talimatıyla firmalara ceza kesilmediği ortaya çıktı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, bir turizm kenti olan Erzurum’da skandal bir uygulamaya imza attı. Erzurum’a gelen yerli ve yabancı turistlerin havalimanından kent merkezi ya da Palandöken’deki otellere transferlerinin ’S plakalı araçlarla yapıldığı’ ihbarı üzerine Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü personeli, trafik ekipleri ve TÜRSAB yetkilileri kayak yolu üzerindeki noktada uygulama yaptı.

Kanunen turizm taşımacılığının D2 ya da TÜRSAB plaka sahibi firmalara ait araçlarla yapılması gerekirken, uygulama noktasından geçen S plakalı dört araçta yerli ve yabancı turistlerin taşındığı belirlendi. Bunun üzerine ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı 1618 Sayılı Seyahat Acentaları Birliği Kanunu ve Seyahat Acentaları Yönetmeliği Uyarınca İşletme Belgesiz Gerçekleştirilen Tur veya Transfer Faaliyetine ilişkin denetim’ tutanağı hazırlandı.



Çeşitli sayılarda yerli ve yabancı turist taşıyan dört araca yönelik hazırlanan tutanağın açıklama bölümüne, “Yapılan denetimde 1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun 4 ve 32’nci maddesi ile seyahat acentaları yönetmeliğinin 5’inci maddesine aykırı olarak işletme belgesiz transfer yaptığı tespit edilmiştir” ifadesi yazıldı.

Korsan taşımacılık fotoğraflarla da belgelenirken, yapılan denetimlerin ‘göstermelik’ olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz’ın talimatıyla firmalara araç başına yazılması gereken 4 bin 800 liralık ceza kesilmedi. Hazırlanan tutanakların da Valiliğe gönderilmeden sümen altı edildiği öne sürülürken, Müdür Almaz’ın firmalara neden ceza kestirmediği merak konusu oldu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tuvaletler Neden Kilitli 01 Ocak 1970 02:00

    Merhabalar madem bu tür konulara temas ediyorsunuz eski hükümet konağı binasındaki tuvaletlerin en az %60'ının neden kilitli olduğunu ve sadece orada çalışan anahtarı olan memurların kullanımına açık olduğunu da bir araştırır mısınız? O binada işi olan vatandaşlar için ciddi bir sorun.

  • Müdür bey 01 Ocak 1970 02:00

    Bir kurum Müdürü de bunu yaparsa geri düşünün. Umarım bu haberi yetkililer okurlar bence okumaları lazımda o zaman bende kırmızı ışıkta geçeyim sen de muyayeni yaptırma öbürüde dirift atsın oh ne güzel böyle iyi..... Bu arada Erzurum ajans da bu haber için çok teşekkürü bir borç bildiğimi iletmek isterim.

  • Dürüst 01 Ocak 1970 02:00

    Onur bey merhaba, aşağıdaki konu ile alakalı haber yapsanız nasıl olur. Kayak hocalığı sektörü atık çığırından çıkmış bir halde.22 pistini biliyorsunuz oradan dahi profesyonelce kayamayıp otellerde kayak hocalığı yapan torpilliler var. Onun amcası bunun yeğeni. Bunun sınavda soru çalma ile farkı ne? Zaten görüyorsunuz yarışlarda kışı, dağı olmayan ülkelerin gerisindeyiz.