Bölge Haber Girişi : 27 Temmuz 2011 15:34

Muğla devlet hastenesi pilot hastene...

Muğla devlet hastenesi pilot hastene...
Sağlık Bakanlığı ülke genelindeki tüm Devlet Hastanelerinde telefonla randevulu sisteme geçti.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanlığı ülke genelindeki tüm Devlet Hastanelerinde telefonla randevulu sisteme geçti.

Sağlık hizmetlerinin daha etkin ve hızlı verilebilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan projede, 182 Numaralı Merkezi Hastane Randevulu Sistemini (MHRS) arayan vatandaşlar muayene olmak istedikleri hekimden uygun saatte randevu alabilecekler. Ayrıca ülke genelinde 81 il içerisinde şu anda sadece Muğla’da telefonla randevulu sistem işlemlerinin internet üzerinden de gerçekleştirilebileceği açıklandı.

Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nin Kayseri ve Erzurum’da pilot iller olarak uygulandığını daha sonra ülke genelinde uygulamasına geçildiğini, 26 Temmuz’dan itibaren de Muğla’da uygulanmaya başlandığını ifade eden Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fahri Tuna,

“Sağlık Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan MHRS muayene olacak hastalarımız için büyük bir kolaylık getirdi. Bakanlık tarafından 22 Şubat 2010 tarihinde Kayseri ve Erzurum’da pilot iller olarak uygulamaya konulan proje daha sonra ülke genelinde uygulamaya başladı. Muğla olarak Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne 26 Temmuz’da geçtik. Artık hastaneye gelecek vatandaşlarımız 182 Numaralı telefonu aradıklarında karşılarına çıkacak olan görevliden T.C Numaralarını vererek, gitmek istedikleri hastanedeki hekimi seçecek ve uygun olan saat için randevu alabilecekler. Randevu alan vatandaşımız muayene için kendisine verilen saatten yarım saat önce hastanede bulunarak randevu saatinde hekime muayene olabilecek. Sistemin tam olarak uygulanmasına kadar randevular sadece sabah yapılacak. Öğleden sonraları ise fiş alan hastalar ile kontrol için gelen vatandaşlar hekimlerle görüşecek. Randevu sistemi 24 saat boyunca hizmet verecek” dedi.

İNTERNETLE RANDEVU TÜRKİYE’DE BİR TEK MUĞLA’DA

Muğla’da internet üzerinden muayene sırası almaya gösterilen ilgi sonrası yeni projede internet üzerinden randevu almak için tek uygulamanın ülke genelinde sadece Muğla’da uygulandığını ifade eden Başhekim Tuna, “Bakanlığımız tarafından daha önce internet üzerinden muayene sırası almak için başlatılan uygulama Muğla’da büyük ilgi gördü. İnternet üzerinden ülke genelinde en çok işlem Muğla’da gerçekleştirildiği için bakanlığımız telefonla randevu sisteminde bir tek Muğla’da internet hizmetinin verilmesini uygun buldu. Muğlalılar ‘www.mugladh.com’ internet adresinden randevulu sisteme başvurabilirler” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.