Siyaset Haber Girişi : 24 Aralık 2022 16:35

Muhalefet isyanda: Öğrencilerin mitinge katılması için velilere baskı yaptılar

Muhalefet isyanda: Öğrencilerin mitinge katılması için velilere baskı yaptılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erzurum'da düzenlediği miting öncesi kentteki okullarda velilere form dağıtılarak öğrencilerin katılımı için izin istendiği ortaya çıktı. Muhalefet tepkisini sosyal medya üzerinden yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış ve miting yapmak bugün Erzurum'daydı.

 

Erdoğan'ı karşılamak için günlerdir yoğun mesai yapan parti teşkilatları, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Milli Eğitim İl Müdürlüğü de katıldı. Kentte kamu çalışanlarına miting için SMS gönderildiği iddia edilirken, matbu formlarla velilerden öğrencilerin mitinge katılması için izin istendi. İzin belgesi sosyal medyada çoğu kişi tarafından paylaşıldı.

 

 

Dağıtılan formlarda miting alanının adresi verilerek, toplu açılış töreni düzenleneceği belirtildi ve öğrencileri okullarının önünden Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle ücretsiz taşınacağı paylaşıldı.

 

Duruma ilk tepki İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’den geldi.

 

Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Cinisli, “Erzurum‘da çocukları Cumartesi günkü AKP mitingine gitmeye zorlanan veliler, talimat giden üniversite öğrencileri isyandalar. Arayan, arayana. Aziz hemşerilerim, ya sabır. Az kaldı” dedi.

 

 

CHP İl Başkanı Suat Dülger de, “Seçimi kaybetmekten O kadar korkuyorlar ki mitinge öğrenci götürmek için velileri baskı altına alıyorlar. Sırf güçlü görünmek için. Korkunun ecele faydası yok tabi ki…” paylaşımında bulundu.

 

 

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl ise “Devlet tüm gücü ile bugün Erzurum’da yapılacak olan mitinge destek verdi. Okullar, resmi kurum ve kuruluşlar, STK’lar, çevre iller, MHP ve Ülkü ocakları teşkilatları, üniversiteler, belediyeler, kaymakamlıklar, yardım kuruluşları topyekûn çalışarak insanları mitinge toplamaya çalıştı” dedi.

 

 

Zafer Partisi İl Başkanı Abdulhamit Uzun da miting alanına vatandaşları götürecek olan servislerin kalkış yeri listesini yayınladı ve “Ring Ring… Cumhurbaşkanının, Cumhurbaşkanı olarak Erzurum'a son gelişi. Erzurum Akp'ye dar olacak” şeklinde tweet attı.

 

“'ERZURUM’DA HAVALİMANI MI VARDI?' TARTIŞMASI”

 

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting sırasında, “Erzurum değişiyor. Havalimanı mı vardı Erzurum’da ama şimdi var” sözleri muhalefetin gündemine girdi.

 

 

İYİ Partili Naci Cinisli, Erdoğan’ın bu konuşması üzerine “AKP öncesi Erzurum’da havaalanı yokmuş meğerse. Aziz hemşerilerime bir de ben sorayım; Erzurum ‘da AKP öncesi havaalanı var mıydı? Erzurum’u ne sanıyorlar, merak ediyorum” paylaşımında bulundu. Haber: Onur SAĞSÖZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yaşlı adam 01 Ocak 2023 06:21

    Yalan!Bir çocuğum üniversitede biri lisede,biri ortaokulu da bana ne teklif,ne yazı nede çocuklardan yada başka birinden sözlü teklif gelmedi...Siz Erzurum un yok oluşuna çare bulun bırakın yalanı dolanı...

  • Yalakalık 28 Aralık 2022 02:53

    Cumhurbaşkanın geçtiği yolları deterjanla yıkadılar, MNG' nin orda kış vakti asfalt yenileyip kavşak yaptılar. Bence asıl yapmanız gereken haberler bunlar.

  • Muhammet Sefa ay 27 Aralık 2022 16:29

    Sizin ne kadar yalancı ne kadar hükümet düşmanı olduğunuzu herkes ogrendi

  • Erzurumluuu 27 Aralık 2022 08:09

    Erzurum ajans haber yeriyle yalan haber yapıyor bunların gözleri görmez kulakları duymaz kalpleri mühürlenmiş bunların Rabbim ıslah eylesin

  • Dadaş 26 Aralık 2022 21:47

    İşiniz gücünüz yalan dolan Mitingdeki kalabalığı hazmedemiyen muhalefet iyi dinleyin yüzbinlerce insan bende dahil oraya gönüllü gittik.

  • Davut 25 Aralık 2022 21:17

    Tatil günü kim kime baskı yapmış. Evlerden yoklamamı almışlar ?

  • ferdi 25 Aralık 2022 11:54

    hikaye anlatmayın millet zillet ittifakına karşı oradaydı ve önceki mitinglerden daha heyacanlı bir miting oldu iyi parti pkk sevicileri desteklemeye devam etsin bu millet her şeyin farkında

  • Halis demir 25 Aralık 2022 09:05

    Keşke cuma günü geleydi hiç değilse dersler kaynardı.

  • ..... 25 Aralık 2022 05:29

    Tüh yazıklar olsun. Utanmadan şu yalancıların haberlerini yaparak alet oluyorsunuz.Sizi de iyi parti sevginiz bitirecek.Ögretmen olarak biz niye duymadık da herseyi naci cinisli duyuyor maşallah. Biraz Allah tan korkun.

  • Ne fayda 24 Aralık 2022 22:10

    Ucube muhalefet her şeyi itibarsızlaştır ak için yalanı mübah yaptılar.benimde öğrencim var hiç bir talep olmadı.hafta sonundan bi haber zavallısınız.