Eğitim Haber Girişi : 08 Temmuz 2015 19:00

Mühendislik Fakültesi'nin dört bölümü akredite oldu

Mühendislik Fakültesi'nin dört bölümü akredite oldu
Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2018 tarihine kadar akredite edildi.
Erzurumajans-Mühendislik Fakültesi'nin Makine, İnşaat, Çevre ve Kimya Mühendisliği Bölümleri, Türkiye`de Mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluş olan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2018 tarihine kadar akredite edildi.

MÜDEK, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından akreditasyon çalışmalarını yapmak üzere yetkilendirilmiş bir dernek olup; farklı disiplinlerdeki Mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye`de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, böylece, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refah seviyesinin yükseltilmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, MÜDEK tarafından, ilk olarak 2008 yılında akredite edildiklerini ve Türkiye'de akredite edilen 5. Mühendislik Fakültesi olduklarını ifade etti.

Akreditasyon belli süreler için verildiğini belirten Totik, 2008 yılında verilen akreditasyon süresinin sona ermesinden sonra planlı ve titiz bir çalışma sonunda 2014 yılında akreditasyon için yeniden başvuru yapıldığını, bunun üzerine MÜDEK tarafından tekrar değerlendirmeye alındıklarını ve bu değerlendirme sonucunda da eğitim-öğretim düzeyinde beklenilen standartları fazlasıyla sağladığı ifade edilen Mühendislik Fakültesi bölümlerinin 30 Eylül 2018 yılına kadar akredite edildiğini bildirdi.

Prof. Dr. Yaşar Totik ayrıca, bu akreditasyonun alınması sırasında her konuda destek ve yardımlarını esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile Rektör Yardımcılarına, Mühendislik Fakültesi adına teşekkürlerini ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kürşat Lütfi KARAKAYA 01 Ocak 1970 02:00

    Hocam tebrik ederiz. Hayırlı olsun.