Kültür-Sanat Haber Girişi : 05 Kasım 2013 15:17

Murat Ertaş, kırk yılın şiirlerini kitaplaştırdı

Murat Ertaş, kırk yılın şiirlerini kitaplaştırdı
Eğitimci, yazar ve şair Murat Ertaş, 17 yıl aradan sonra ikinci şiir kitabını çıkardı.
Erzurumajans-Eğitimci, yazar ve şair Murat Ertaş, 17 yıl aradan sonra ikinci şiir kitabını çıkardı. "Kırk Yama" adlı şiir kitabında şairin ilk gençlik çağından 40 yaşına kadar olan şiirlerinden seçmeler var. Şiirlerin altında bulunan tarihlerden şairin şiir serüvenini takip etmek mümkün? Bu yönüyle kitap aynı zamanda otobiyografik özellik taşıyor. Şair bunu kitabın hemen girişinde "Şiirlerim hakiki özgeçmişimdir!" notuyla ifade etmiş.

Murat Ertaş, halen bir özel öğretim kurumunda idarecilik, Palandöken gazetesinde köşe yazarlığı, Erzurum'da Kardelen TV'de kültür sanat programı "Divit Kalem"in yapımcılığını, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin (ŞEHİRDER) de başkanlığını yapmaktadır.

Murat Ertaş'ın şiir kitabı "Kırk Yama" "Arı-Sanat" yayınlarından çıktı. Okurlar ve şiir sevenler, kitabı başta D&R mağazalarında olmak üzere, internetteki tüm kitap sitelerinde ve seçkin kitapçılardan temin edebilirler.

Kitabın arka kapağında "Zaman" adlı şiir bulunuyor:

Zaman nedir ki, zaman...

Salıncakta salınan...

Bir ileri bir geri,

Aynı yerde seferi...

Zaman nedir ki, zaman...

Bir dolap bir şadırvan,

Başımda taş yürekli

Döner durur sürekli...

Bir soru ki el aman!

Zaman nedir, mekân ne...

Bir mekânda bin zaman

Her insan bir pervane!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.