Bölge Haber Girişi : 12 Aralık 2009 10:29

Musa'nın katil zanlısı Adli Tıpta!..

Musa'nın katil zanlısı Adli Tıpta!..
Erzurum'da 3 kasım günü kaybolan ve 9 kasım günü gece metruk binada cesedi bulunan Ömer Duydun İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Musa Kang'ın cinayet zanlısı olarak 12 kasımda tutuklanan, 52 suçtan sabıkalı 16 yaşındaki B.E., akli dengesinin yerinde olu

Erzurum'da 3 kasım günü kaybolan ve 9 kasım günü gece metruk binada cesedi bulunan Ömer Duydun İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Musa Kang'ın cinayet zanlısı olarak 12 kasımda tutuklanan, 52 suçtan sabıkalı 16 yaşındaki B.E., akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcılığı, alınan ifadesinde ve yer göstermede görevlilere saldırması, ayakkabı giymeden çorapla gelmesi ve küfürlü konuşmaları sebebiyle B.E.'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının öğrenilmesi gayesiyle zanlıyı 7 Aralık günü İstanbul Adli Kurumu'na sevketti. Cinayetle ilgili Ankara Kriminal Labaratuvarı'na gönderilen diğer delillerin sonuçları ise henüz gelmedi. Yapılan soruşturmada, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu itiraf eden B.E.'nin, Musa Kang'la ilk kez görüştüğü ve daha önceden hiç tanımadığı ortaya çıktı.

Hırsızlık suçlarından 52 sabıka kaydı bulunan B.E.'nin, istediği yapılmadığı anda saldırganlaştığı ve bugüne kadar birçok çocuğu hırsızlık yapmaya zorladığı belirtildi. Cinayetin aydınlatılması için, Musa Kang'ın öldürüldüğü ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen Devlet Demir Yolları sahasındaki metruk binada çok sayıda kan analizi yapıldı ve parmak izi alındı. İstanbul ve Ankara'dan gelecek olan sonuçlar cinayeti büyük ölçüde aydınlatacak.

Öte yandan Musa Kang'ın cinayet şüphelisi olarak tutuklanan ve 14 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen maktulün amcaoğlu 16 yaşındaki S.K. hakkında, olay günü kendisini gören kişilerin ifadelerine başvuruldu. Görgü tanıkları, Musa Kang'ın kaçırıldığı gün S.K.'nın evlerine kapı taktığını belirttiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.