Bölge Haber Girişi : 22 Haziran 2010 16:11

Musa'nın katiline 32 yıl hapis!..

Musa'nın katiline 32 yıl hapis!..
Erzurum'da okula giderken kaçırılan ve 6 gün sonra işkence yapılarak öldürülen ilköğretim okulu öğrencisi Musa Kanğ (13) cinayetinin bugün görülen karar mahkemesinde, sanık B.E. 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da okula giderken kaçırılan ve 6 gün sonra işkence yapılarak öldürülen ilköğretim okulu öğrencisi Musa Kanğ (13) cinayetinin bugün görülen karar mahkemesinde, sanık B.E. 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Geniş güvenlik tedbirleri altında Erzurum Adliyesi'ne getirilen katil zanlısı B.E.'nin müebbet hapsi istendi.
Erzurum Çocuk Savcılığı tarafından hazırlanan 10 sayfalık iddianamede, B.E.'nin (16) cinayeti 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek' işlediği belirtildi.
Olay, 3 Kasım 2009 sabahı Bakırcı Mahallesi'nde meydana gelmişti. Evinden Ömer Duygun İlköğretim Okulu'na gitmek için yola çakın Musa Kanğ, esrarengiz biçimde kaybolmuştu. Kapüşonlu bir gençle olduğu güvenlik kameralarına yansıyan Musa'nın cesedi, 9 Kasım günü tarihi özelliği bulunan metruk bir binada bulunmuştu. Cinayetle ilgili olarak önce kurbanın kuzeni S.K. gözaltına alınmış, daha sonra olayla ilgisi olduğu iddiasıyla madde bağımlısı B.E. yakalanmış, S.K. serbest bırakılmıştı.
Suçunu itiraf ettiği bildirilen B.E., akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 52 ayrı sabıkası olan B.E.'nin Adli Tıp Kurumu'na gönderilen DNA örnekleriyle ilgili raporlar da Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştı. DNA örneklerinden katil zanlısının B.E. olduğu kesinlik kazandı. B.E.'nin akli dengesinin yerinde olduğu yönündeki raporun da gelmesiyle savcılık iddianameyi hazırladı.
İddianamede, Musa Kanğ'ı öldürdüğü iddia edilen B.E. hakkında, tıpkı Münevver Karabulut cinayetinde olduğu gibi, "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek"ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
Bugün görülen karar duruşmasında katil zanlısı B.E., 24 yıl cinayetten, 8 yıl da hürriyeti tahdit suçundan olmak üzere toplam 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

OTURUM BASINA KAPALI OLARAK GERÇEKLEŞTİ
Duruşma Yargılama Ceza Mahkemesi Kanunu'nun 'zorunlu kapalılık' başlıklı 185-1'nci maddesi gereğince sanık 18 yaşını doldurmadığı için oturum taraflara, izleyicilere ve basına kapalı olarak gerçekleşti.
Erzurum Barosu tarafından Musa Kanğ'ın ailesine müdafi olarak görevlendirilen avukat Abdulkadir Ungan, toplumda büyük infial uyandıran cinayetle ilgili yaklaşık 6 ay süren yargılama sonucunda, mahkeme heyetinin elde edilen deliller ışığında sanık B.E.'nin (17) Musa Kanğ'ı, "tek başına ve canavarca bir hisle eziyet çektirerek öldürdüğü" kanaatine vardığını söyledi. Mahkeme heyetinin sanığa cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiğini dile getiren Ungan, bu cezanın daha sonra sanığın
yaşının olay tarihinde 18'den küçük olması nedeniyle 24 yıla düşürüldüğünü açıkladı. Ungan ayrıca sanığa, "hürriyeti tahdit" suçundan 8 yıl olmak üzere toplam 32 yıl hapis cezası verildiğini bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.