Siyaset Haber Girişi : 29 Ekim 2018 16:00

Mustafa Ilıcalı: Yeğenim git bak durum ne?

Mustafa Ilıcalı: Yeğenim git bak durum ne?
Erzurumlu ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın geçen hafta BB Erzurumspor - Kasımpaşa karşılaşmasını izlemek için kente gelmesi siyasi kulislerin birinci gündem maddesi oldu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurumlu ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın geçen hafta BB Erzurumspor - Kasımpaşa karşılaşmasını izlemek için kente gelmesi siyasi kulislerin birinci gündem maddesi oldu. Acun’un, Büyükşehir’e aday adaylığını düşünen amcası Mustafa Ilıcalı tarafından Erzurum’a gönderildiği, “Takımın ne eksiği varsa git bak. Devre arasında neler yapabiliriz” dediği iddia edildi. 

AK Parti’de 5 Kasım’da başlayacak belediye başkanlığı aday başvuruları öncesinde siyasi kulisler hareketlendi. Bir süre önce AK Parti Genel Merkezi’nde görevlendirilen eski milletvekillerinden Cengiz Yavilioğlu aday olmaktan vazgeçerken, aralarında eski vekil Mustafa Ilıcalı’nın da olduğu bazı isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan görev beklediği öne sürüldü. Bu süreçte ‘alt yapı’ için önemli bir adım atan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın ünlü televizyoncu yeğeni Acun Ilıcalı’yla hamle yaptığı iddia edildi.

KARİUS’UN MENAJERİYLE GELDİ

Siyasi kulislerde Erzurum’da iki dönem Milletvekilliği yapan Mustafa Ilıcalı’nın yeğenine, “Takımın ne eksiği varsa git bak. Devre arasında neler yapabiliriz” dediği ve bunun üzerine Acun Ilıcalı’nın beraberinde Beşiktaş’ın kalecisi Loris Karius’un menajeriyle kente gelerek BB Erzurumspor - Kasımpaşa maçını izlediği öne sürüldü. Daha öncede CNN TÜRK’te katıldığı bir programda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görüştüğünü ve destek olacağını söyleyen Acun Ilıcalı’nın, bu süreçte amcasının adaylığına bağlı olarak hareket edeceği iddia edildi.

ACUN NE DEMİŞTİ?

Katıldığı programda, “Erzurumspor ile ilgili kafamda güzel şeyler var. Ben Erzurumluyum, bütün ailem Erzurumlu. Kulübümüzün de bu sene Süper Ligde olması çok güzel bir olay. Bu nedenle çok mutluyuz. Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştüm. En kısa zamanda Erzurumspor ile ilgili birşeyler yapmaya çalışacağım. Erzurumspor’u da gerçekten gönülden destekliyorum” diyen Acun Ilıcalı’nın bundan sonraki hamlesi merak edilirken, Mustafa Ilıcalı’nın da AK Parti Genel Merkezine kamp kurduğu siyasi kulislerde dillendirildi.

SEKMEN DESTEK İSTEDİ AMA…



Bu arada BB Erzurumspor karşılaşması için kente gelen Acun Ilıcalı’yla yakından ilgilenen ve destek istediği bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Ilıcalı’dan nasıl bir cevap aldığı merak konusu oldu.

RAPOR YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi’yle (MHP) ittifakın bozulmasından sonra ‘daha titiz’ bir çalışma yürüten AK Parti Genel Merkezi, özellikle büyükşehirleri mercek altına aldı. AK Parti’nin ‘kale’ olarak gördüğü Erzurum için de ince eleyip sık dokuduğu gelen haberler arasında yer alırken, İl Başkanlığının Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 27’nci İstişare ve Değerlendirme toplantısında gündem maddesi olan ‘takip raporu’ yeniden gündeme geldi. Son 5 yıllık dönemde Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri hatta meclis üyelerinin bile mercek altına alındığı ‘takip çizelgesi’nde başkanların neler yaptığı, hangi projeleri hayata geçirdiği ya da geçiremediği, belediyelerin borç durumu, meclis üyelerinin devamlılığını, takip ettiği işleri, girdikleri ihaleler ve daha birçok başlık yer alıyor.

ŞAŞIRTICI BULMUŞLARDI

Bir çok bilinmeyeni de ortaya çıkaran rapor karşısında,”şaşırtıcı” ifadesini kullandıkları belirtilen genel merkez yöneticilerinin çalışmadan dolayı İl Başkanlığını tebrik ettiği bilinirken, özellikle belediyelerin içinde bulundukları borç durumu ile iki dönem ve üzeri başkanlık yapan isimleri tartıştıkları iddia edildi. Bu arada siyasi kulislerin en çok merak ettiği konu Mehmet Sekmen ile Mustafa Ilıcalı ya da sürpriz başka isimlerin ortaya çıkması halinde nasıl politika izleyeceği oldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ak NEFER 01 Ocak 1970 02:00

    Sn.Cengiz Yavilioğlu'nun adaylıktan çekildiği yalanı pardon dedikodusu beni benden aldı, çok güüldüm 😂😂😂. Eeeeee başka başka.

  • ismail avuklu 01 Ocak 1970 02:00

    Böyle dedikodu yerine Acun a teşekkür etmek daha doğru olmazmı ondan Erzurumun daha fazla reklamının olmasını isteyin futboldan anlayan adam için iyi topçular isteyin adam ben Erzurumluyum diyor hata mı ediyor sayın onur sağsöz