Erzurum Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Müsteşar Turner'dan Sekmen'e ziyaret

Müsteşar Turner'dan Sekmen'e ziyaret
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James J.Turner, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.
Erzurumajans-Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Jamesrn J.Turner, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret rnetti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genelrn Sekreter Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin rnve Ünsal Kıraç ile Ekonomi Uzmanı Özlem Tunçel Toplu'nun da bulunduğu rnziyarette Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) Antlaşması rnkonuşuldu. ABD ve Avrupa Birliği arasında imzalanan ve serbest ticareti rnesas alan antlaşmanın önemine vurgu yapan Ekonomi Müsteşarı Turner, rnTürkiye'nin, özellikle de Doğu Anadolu Bölgesi'nin bu antlaşmaya dahil rnolması gerektiğini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden rnBaşkan Sekmen de, Turner'a Erzurum'un iktisadi, ticari, tarihi ve rnkültürel özelliklerini anlattı. Sekmen, "Erzurum ticaret, kültür, turizmrn ve tarih şehridir. Kış turizmi şehrimizde küçümsenmeyecek bir rnseviyededir. Avrupa ve Dünya ülkelerine ulaşımı en kolay bir kente rnsahibiz. Burada turizmin yanı sıra ekonomik anlamda da yatırım rnyapılabilir çeşitli alanlarımız var. Tekstil, deri ve süt endüstrisiyle rnilgili çalışmalarımız var. Aynı zamanda her zaman yatırıma açık ve rnmüteşebbislere önemli kolaylıklar sağlayan bir bölgeyiz" dedi.

GÜNEŞ ENERJİ İSTASYONU VE TATİL KÖYÜ MÜJDESİ

rn Başkan Mehmet Sekmen, ziyarette kente yapılması planlanan projelerle rnilgili de bilgi verdi. Güneş Enerji İstasyonu ve Tatil Köyü projelerine rndeğinen Sekmen, "Yaz ve kış turizminin en gözde kentine Tatil Köyü ve rnGüneş Enerji İstasyonu kurmayı hedefliyoruz. Şehrimiz yılın büyük bir rnbölümünü güneşli havalarda geçiren bir özelliğe sahip. Yenilenebilir rnenerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için şehre güneş rnpanelleri kurarak enerji elde edeceğiz" diye konuştu. Sekmen, görev rnsüresi boyunca yüzü her daim Batı'ya dönük, örnek yatırım ve kalkınma rnmodeli oluşturan bir Erzurum'u hedeflediğini sözlerine ekledi. Sekmen rnziyaret anısına Turner'a Oltu taşı ürünler hediye etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.