Türkiye Haber Girişi : 28 Mayıs 2022 19:34

Naci Görür'den korkutan açıklama!

Naci Görür'den korkutan açıklama!
Deprem uzmanı Naci Görür, sosyal medya hesabından korkutan bir açıklama yaptı. Görür, 27 Mayıs'ta Bingöl'de meydana gelen deprem sonrası uyarı yaparak bölgede 7 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini belirtti.

ERZURUM AJANS / Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl'ün Yedisu ilçesinde dün saat 15.49'da 4,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem ardından korkutan bir uyarıda bulundu.

 

Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Deprem Erzincan-Karlıova arasındaki 'Yedisu Fay Zonu'nda. Bu zonda en az 7 büyüklükte bir deprem bekliyoruz" dedi. 

Twitter'dan uyarıda bulunan Görür, "Yerleşim merkezlerinde deprem risk yönetimi ve zarar azaltıcı çalışmalar yapılmalı" diyerek şunları kaydetti:

"Yeşilgöl-Yedisu/Bingöl’de 4,1 deprem oldu. Deprem Erzincan-Karlıova arasındaki 'Yedisu Fay Zonu'nda. Bu zonda en az 7 büyüklükte bir deprem bekliyoruz. Bu zon içindeki ve yakınlarındaki yerleşim merkezlerinde deprem risk yönetimi ve zarar azaltıcı çalışmalar yapılmalı. Sevgiyle." 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.