İlçeler Haber Girişi : 02 Haziran 2016 19:39

Narman'da mantar sevenlerin yüzü güldü

Narman'da mantar sevenlerin yüzü güldü
Baharın gelmesiyle birlikte başlayan yağışlı havaların yavaş yavaş yerini sıcak havaya bırakması mantar heveslilerini dağlarda gezmeye yöneltti.
Erzurumajans-Baharın gelmesiyle birlikte başlayan yağışlı havaların yavaş yavaş yerini sıcak havaya bırakması mantar heveslilerini dağlarda gezmeye yöneltti. 

Havaların yağışlı olması nedeniyle Narman da mera alanların da türeyen mantarlar vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz günlerde bölgemizde etkili olan yağışların ardından ve havaların ısınması ile birlikte, mantar sezonunu da açıldı. Yağmurların durması ve havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar mantar toplamak için Merkez yaylası, Savaşcılar mahallesi ve Kamışözü mahallesi meralarında gezerek mantar toplamaya çıkıyorlar. Bu sene mantarın bol olduğunu belirten Muhammed Serkan Ceylan, "Geçtiğimiz yıla göre bu yıl daha fazla mantar var genelde mantar toplamaya İlçe yaylası çevresine geliyoruz mantar toplamak eğlenceli olduğu kadar vücudumuz için de faydalı oluyor hem spor yapıp hem de mantarımızı topluyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.