Siyaset Haber Girişi : 25 Şubat 2014 23:30

'Nasıl montaj yapıldığını CHP de MHP de görecek'

'Nasıl montaj yapıldığını CHP de MHP de görecek'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şahsı ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili açıklamalrda bulundu.
Erzurumajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şahsı ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili açıklamalrda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şahsı ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili, "Kısa bir zamanda bu montajların nasıl yapılabileceğini aynı şekilde biz sizlere ortaya koyacağız. Bunları göreceksiniz ve nasıl olduğunu göreceksiniz. Bu CHP de görecek, MHP görecek, diğerleri de görecek" dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 1071 Malazgirt Bulvarı (ODTÜ Yolu) Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Açılışta konuşma yapan Başbakan Erdoğan, yeni Türkiye'de milletin tercihlerine saygı duymayanların demokrasiyi hazmedemeyenlerin hiçbir karşılığının bulunmadığını söyledi. Erdoğan, "Biz 2011 yılında Şeyh Edebali tarafından Osman Gazi'ye verilen 'insanı yaşat ki devlet yaşasın öğüdünü' kendimize şiar edinerek yola çıktık. Hükümetlerimiz döneminde insanımıza hizmet ettiğimiz ölçüde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlendiğini, devletimiz güçlendikçe insanımıza daha çok hizmet verebileceğimizi gördük. Bunu herkese de gösterdik. Sandığa itibar etmeyenin, sandıktan çıkan sonuca razı olmayanın ne Türkiye diye bir derdi vardır nede millet diye bir meselesi vardır. Bunu unutmayalım değerli kardeşlerim" dedi.

"AĞAÇ DİYEREK, ÇEVRE DİYEREK ORTALIĞI YAKTILAR, YIKTILAR"

Türkiye'nin büyümesinden gelişmesinden, güçlenmesinden rahatsız olanların hiçbir zaman boş durmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Hep önümüzü kesmenin hizmetlerimizi engellemenin peşlerinde koştular. Kimi zaman cuntalar teşekkül ettirip darbe peşinde koştular. Kimi zaman terörü tırmandırıp kan üzerinden, can üzerinden bizi köşeye sıkıştırmaya çalıştılar. Medyayla, belli işveren örgütleriyle, Cumhuriyet mitingleriyle milletimizin kafasını bulandırmak istediler. Hiçbir işe yaramayınca geçtiğimiz yıl Gezi Parkı bahanesiyle aynen burada olduğu gibi ağaç diyerek, çevre diyerek ortalığı yaktılar, yıktılar. Her türlü çirkinliği sergilediler. O da işe yaramayınca bu defa çok daha sinsi çok daha tehlikeli bir yapıyı karşımıza çıkardılar. Önümüze çıkartılan her engeli olduğu bunu da sizlerin desteği ile sizlerin hayır duasıyla aştık, aşıyoruz" şeklinde konuştu.

"BU PARALEL YAPI DİNİ İSTİSMAR EDEREK MİLLETİ ALDATTI"

Yasa dışı dinlemelerle ilgili de konuşan Başbakan Erdoğan, dün bazı gazetelerde yer alan haberleri değerlendirdi. Erdoğan, "Dün gazetelerde binlerce kişinin dinlenmesiyle alakalı haberler yer aldı. Gördünüz değil mi. Okudunuz. O malum paralel yapı inkar etti. Hayır dedi. Bunu savcılar yapmadı dedi. O savcıları manşete aldı ve bugün İstanbul Başsavcısı açıklama yaptı. 3 bine yakın insanın dinlendiğini bunun daha fazla olabileceğini bugün açıkladı. Bunlarda yalan var. Bunlar takiye var. Bu paralel yapı dini istismar etmek suretiyle milletimizi aldattı ve aldatmaya devam ediyor ve tabanda o halisane duygularla olan vatandaşlarımızı aldattılar. Onları kandırdılar ve samimi vatandaşımız, samimi duygularıyla yeri geldi zekatını bunlara verdi. Yeri geldi kurbanlık koyununu bunlara verdi. Ama onlar bu zekatı da, bu kurbanı da ne yazık ki yerinde değil tam aksine işte bu şekildeki akla hayale gelmez ihanet çalışmalarının içerisinde kullandılar" dedi.

"NASIL MONTAJ YAPILDIĞINI CHP VE MHP'DE GÖRECEK"

Başbakan Erdoğan, dün gece kendisi ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili de sert açıklamalarda bulundu. Şahsıyla alakalı tamamen bir uydurma, tamamen bir montaj bir kasetin yayınlandığını belirten Erdoğan, "Bunlar her şeyi yapar. Ulusal ve uluslararası bütün teknolojiyi kullanarak bunu yapar. Şimdi kısa bir zamanda bu montajların nasıl yapılabileceğini aynı şekilde biz sizlere ortaya koyacağız. Bunları göreceksiniz ve nasıl olduğunu göreceksiniz. Bu CHP'de görecek, MHP görecek, diğerleri de görecek. Mayıs ve Haziran aylarında İstanbul gibi Ankara'da da çevre bahanesiyle ağaç bahanesiyle her türlü isyancı girişimi bunlar ülkemize yaşattılar. Ama artık bunlar tutmayacak. Kamu binalarına zararlar verdiler. Kamunun mallarına saldırdılar. Sözlü ve fiili şiddet kullanarak insanımızı rahatsız ettiler" ifadelerini kullandı.

"ÇATLAMASINLAR, ONLARDA DOĞRUYU ÖĞRENECEK"

Başbakan Erdoğan'ın konuşması atılan sloganlardan kesildi. Bayan vatandaşların 'kıskananlar çatlasın' diye slogan atması üzerine Başbakan Erdoğan, 'çatlasın mı?' diye sordu. Vatandaşların 'evet' diye bağırması üzerine ise Başbakan Erdoğan, "Çatlamasınlar. Onlarda doğruyu öğrenecekler. Doğruyu öğrendiklerinde inşallah inanıyorum ki onlarda bizimle yürüyecekler" dedi.

"HAİNLERLE MHP KOL KOLA GEZİYOR"

Vatandaşlardan bir ricasının bulunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemizin menfaatlerini, milletimizin hissiyatını biz temsil ettiğimiz için bizim üzerimize geliyorlar. İstanbul'da duvarlara ne yazdılar biliyor musunuz? 'Zulüm 1453'de başladı' dediler. Düşünebiliyor musunuz? Böyle bir ihanet olabilir mi? Böyle bir ihanet şebekesi olabilir mi? Hainlere bakın. Ecdadını inkar eden bu tür hainlerle şuanda bakıyorsunuz yeri geliyor MHP'de kol kola geziyor. Ankara'da bayrağımızı yaktılar bunlar. Hakkari'ye gitti bu CHP Türk bayrağını sallandıramadı. Dikkat edin hedef aldıkları yerler hep aynı. Bir düşünün. İstanbul'a kurulacak bir havaalanından, 3. köprüden, Kanal İstanbul'dan, nükleer santrallerde, enerji anlaşmalarımızdan, finans anlaşmalarımızdan kim, niye rahatsız olur. Türkiye'nin Orta Doğu'da, Balkanlarda, Afrika'da, Asya'da itibar sahibi olması, güç sahibi olması kimi, niye rahatsız eder. Sizin işinizi, aşınızı, ekmeğinizi, evinizi, özellikle bunları büyütmeniz kimi rahatsız eder. İşte 12 yıldır Türkiye'de cunta kurup darbeye kalkışanlarda, terörü azdırmaya çalışanlarda, Gezi olaylarında yakıp yıkanlarda en son olarak paralel yapıda aynı amaç için çalışıyor. Amaç gelişen, büyüyen, güçlenen Türkiye'nin önünü kesmektir. Amaç ufku genişleyen, küllenmiş medeniyet tasavvuru yeniden canlanan kendine olan güveni yeniden artan milletimiz yeniden içe kapamaktır. Bu oyunlar, bu tezgahlar eski Türkiye'de işe yarıyordu. Sözünde, yetkinin de, millette yani sizlerde olduğu yeni Türkiye'de bu tezgahlar işe yaramaz. Yaramıyor da. Sizlere, Ankaralı kardeşlerime, Türkiye'ye bu oyunu da bozduğunuz için, bu mücadelede bizim yanımızda olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum."

"KAPI KAPI DOLAŞMAYA VAR MIYIZ?"

30 Mart Mahalli İradeler Seçimleri'ne 33 gün kaldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, 33 gün vatandaşlardan özel bir gayret istediğini belirterek, "Bu gayrete var mıyız? Özellikle hanım kardeşlerim var mıyız? Gençler var mıyız? Tüm vatandaşlarıma sesleniyorum; kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" diye sordu. Vatandaşlarda Başbakan Erdoğan'a 'evet' diyerek karşılık verdi.

"ÇAYYOLU-KIZILAY METRO HATTI 10 MART'TA AÇILIYOR"

Vatandaşlara yeni bir müjde veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çayyolu-Kızılay Metro Hattı'nın 10 Mart'ta hazır olduğunu söyledi. Erdoğan, "10 Mart'ta Çayyolu metrosunu açıyoruz. Biz eser üretiyoruz, onlar laf üretiyor. Aramızda fark bu. Şimdi de açılışını yaptığımız bu sürecin bir sembolü olarak gördüğüm 1071 Malazgirt Bulvarı'nın bir kez daha hayırlı olmasını diyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başbakanı Melih Gökçek, anahtar hediye etti.

NEVİN GÖKÇEK AĞLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek açılış sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Nevin Gökçek, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını eleştirdiği sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada Nevin Gökçek'in ağladığını gören Başbakan Erdoğan, Nevin Gökçek ile bir süre sohbet etti.

YAĞMUR ALTINDA AÇILIŞ

1071 Malazgirt Bulvarı'nın açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yağan yağmura rağmen meydanı dolduran vatandaşlara yağmurluk dağıtıldı.

Açılış törenine, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Emrullah İşler, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Genel Başkanı Yasin Aktay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.