Siyaset Haber Girişi : 20 Nisan 2021 23:42

Necati Güllülü'ye son görev

Necati Güllülü'ye son görev
Eski Erzurum Belediye Başkanı ve 20.dönem Anavatan Partisi Milletvekili Necati Güllülü Ankara'da toprağa verildi.

Erzurumajans-Erzurum Eski Belediye Başkanı ve Anavatan Partisi eski milletvekillerinden Necati Güllülü vefat etti. Bir süreden beri Kovit 19 tedavisi gören Necati Güllülü, hastanede Hakk’ın rahmetine kavuştu. Güllülü’nün cenazesi pandemi tedbirleri eşliğinde öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı mezarlığında dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Cenaze namazına aile yakınları, İYİ Parti Erzurum Milletvekili  Naci Cinisli, eski milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Güllülü’nün vefatı sebebiyle AK Parti Erzurum Milletvekilleri ve çok sayıda eski ve mevcut milletvekili taziye mesajı yayınladı. Bu arada TBMM Başkanlığının taziye mesajı yayınlamaması eleştiri konusu oldu.

 

 

Özyılmaz’dan taziye 

 

Bu arada eski AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Ömer Özyılmaz bir taziye mesajı yayınladı. Özyılmaz mesajında şunları kaydetti , “Necati Güllülü Bey, Güzel İlimize çok çok hizmet etmiş değerli bir Erzurumludur. Yiğit, Mert ve Babacan bir insandır. Kendisini hep hayırla anacağız.

 

 

Böyle olmanın yanında benim de ayrıca yakın dostluğum olan bir insandır. Vefatına çok çok üzüldüm. Rabbim, ‘o saf Anadolu insanı’ olmasına bağışlasın. Lütfuyla Keremiyle kendisinden razı olsun. Ruhu şad, Makamı cennet olsun. Geride kalan ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim onlara da sağlık sıhhat ve sabır versin”.

 

Güllülü kimdir?

 

1942 yılında Erzurum Pasinler ilçesi Güllü köyünde doğan Necati Güllülü, Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. DİE Erzurum Bölge Müdürlüğü,1978-1980 MHP Erzurum İl Başkanlığı 1984-1989 yılları arasında Erzurum Belediye Başkanlığı, Tülom T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Tügsaş Gübre Fabrikaları Denetim Kurulu Üyeliği, Serbest Tüccarlık görevlerinde de bulundu.

 

Kaynak: Pusula Gazetesi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.