Erzurum Haber Girişi : 19 Ekim 2019 15:00

Nikah Sarayı kaça satılacak?

Nikah Sarayı kaça satılacak?
Palandöken İlçesinde dönemin Belediye Başkanı Orhan Bulutlar tarafından yaptırılan Nikah Sarayı’nın ‘Kültür Kompleksi’ne dönüştürülerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na satılacak olması bir takım soruları da beraberinde getirdi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Palandöken İlçesinde dönemin Belediye Başkanı Orhan Bulutlar tarafından yaptırılan Nikah Sarayı’nın ‘Kültür Kompleksi’ne dönüştürülerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na satılacak olması bir takım soruları da beraberinde getirdi. Bu arada eski Başkan Bulutlar’ın yatırımıyla ilgili sessiz kalması dikkat çekti.

Başkan Orhan Bulutlar’ın Sultan Abdülhamit Han anısına dönemin mimarisinden esinlenilerek 30 milyon liraya yaptırdığı Nikah Sarayı, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar tarafından sürpriz bir şekilde satışa çıkarıldı. Eski Başkan Bulutlar’ın o tarihte Milli Emlak’ın 900 metrekare arsa için istediği 3 milyon lira karşılığında İlçe Emniyet Müdürlüğüne bina yaptırdığı bilinirken, Başkan Sunar’ın nasıl bir pazarlık yapacağı merak konusu oldu.



“ESNAFI DÜŞÜNÜYORUM” DEDİ AMA…

Bu arada Başkan Muhammet Sunar, “Ben o binaya üç tane düğün salonu yapar ve belediyeye müthiş bir gelir elde ederim. Ancak esnafın ekmeğine taş koymak bize yakışmaz” derken, Sunar’ın göreve geldikten sonra zincir marketlere ruhsat vermesi dikkatlerden kaçmadı.

BULUTLAR YAPTIĞI İÇİN Mİ?



Özellikle dar gelirli ailelere yönelik yaptığı çalışmalarla bilinen ve son döneminde genç kızların gelinlik hayalini ‘ücretsiz’ bir şekilde gerçekleştiren Başkan Bulutlar’ın yaptırdığı Nikah Sarayı, Erzurum’un prestij yapıları arasında yerini almıştı. Ancak Sunar’ın ‘satış kararı’ bir takım dedikoduları beraberinde getirdi. Sunar’ın ‘Bulutlar’ın eseri kalmasın’ mantığıyla hareket ettiği iddiaları ortaya atıldı. Bununla birlikte Başkan Sunar’ın Nikah Sarayını işletmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek istediği ancak teklifin Başkan Sekmen tarafından kabul edilmediği öne sürüldü.

BULUTLAR NİYE SESSİZ?

Tüm bu gelişmelerle birlikte dönemin Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın sessiz kalması dikkat çekti. Aynı partiden olan başkanların yatırımlar noktasında ihtilafa düşmeleri kamuoyunda tepki toplarken, İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün bu konudaki tavrı da merak konusu oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Her köşe başında bir şok. Bım. A 101 er esnafı bitirdi. Bu ruhsatları verenler o zaman esnafı duşunmedı.

  • Mahmut 01 Ocak 1970 02:00

    Hasan dağı arpalıktır, eğer saban yürürse, Her derede bir değirmen eğer suyu gelirse, Her kümesten bir tavuk,eğer köylü verirse, Güzel gidiş bu gidiş,eğer sonu gelirse.

  • Nal 01 Ocak 1970 02:00

    30 mılyon 1 tane fabrika acamasin tabi

  • Dadaş Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Varsa yoksa esnaf. Haklı düşünen yok. Zincir markete izin vermişmiş verecek tabi halkı kaziklayan yerlilere başka türlü dur deme şansı var mı? Nikah sarayı da halkın hizmetinde olmalı düğün salonları ateş pahası.

  • Bilirkişi 01 Ocak 1970 02:00

    Orhan bulutların akrabası mısın? Verilecekse devlete verilecek

  • Kardinal 01 Ocak 1970 02:00

    Bizimkiler daha sivri oluyor. Bizde çivi çakanı sevmeselerde çakılan çiviye saydı oluyor.

  • Kulp 01 Ocak 1970 02:00

    Katedrale benzemiyor mu, neden bizim mimarimiz kullanılmamış