Ninem senin orada ne işin vardı?

 

CHP’nin Erzurum’a olan ilgisini gördünüz mü?

 

47 vekil, 70 kişilik heyetle adeta çıkarma yaptılar.

 

Sandık günü belliymiş gibi çalışıyorlar.

 

Şimdilik erken seçim yok gibi gözüküyor ama İYİ Partililer gibi sağlam nabız tutuyorlar.

 

Boşluğu görmüşler ki, Erzurum’da da kapı kapı gezdiler.

 

Ayrılıp, tüm ilçelere gittiler.

 

Esnafa dokunup, vatandaşları dinlediler.

 

Seçim otobüsüne binmeyip, yaya olarak turladılar.

 

Sonra...

 

Yer Cumhuriyet Caddesi vatandaşlarla sohbet ettiler.

 

Pat diye Süheyla nine ortaya çıktı.

 

Başladı bağırmaya...

 

“Hiç iyi değiliz, mahvolduk, gittik pahalılıkla. Çoluk çocuk meyve istiyor, alamıyoruz. Çocuklarımızın işi yok, memleketimizde fabrika yok. Gençlerimiz perişan, kiralar almış başını gidiyor. Bizim imdadımıza yetişin, kurban olayım. Her gün kalkıyoruz, bir yolsuzlukla karşılaşıyoruz. 15 TL bir kilo meyve. Çocuklarımız meyve diye ağlıyorlar, alamıyoruz. Etmeyin, eylemeyin. Siz kendiniz nasıl güzel yaşıyorsanız, bizim de hakkımız var yaşamaya. Eşim 47 yıllık öğretmen, emekli oldu, bir şeye gücümüz yetmiyor. Allah’ınızı severseniz yetişin imdadımıza. Çekemiyoruz daha, bittik, tükendik...”

 

Tabi CHP’liler dört köşe!

 

Basına, sosyal medyaya da malzeme çıktı.

 

Ezberletsen böyle konuşturamazsın!

 

Hemen belirteyim, bunun bir ‘algı tiyatrosu’ olup olmadığı ya da Süheyla ninenin boş mu bulunup, böyle bir isyan sergilediği şimdilik bize karanlık.

 

CHP’lilerle yaşadığı bu diyalogtan sonra Süheyla nine belki de hiç bilmediği Twitter’da TT oldu.

 

İnternet siteleri, ‘Erzurum’da isyan’ başlıklarıyla Süheyla nineyi manşetlere çekti.

 

O anlar, gazeteler de dört sütuna yer buldu.

 

Sonra!

 

Haber merkezimizin Ayşe Nur ve Berhiv’i, Süheyla ninenin öğretmen emeklisi dediği eşi Sebahattin Tazegül’e ulaştı.

 

Süheyla nineyi sordular.

 

Belli ki, Sebahattin dede olan bitene çok kızmıştı.

 

Bizim kızların röportaj talebini, “Kabul etmiyorum. Ben Milliyetçi Hareket Partili insanım. Ne işim var?” deyip reddetmiş.

 

Olabilir, sonuçta biz görevimizi yaptık.

 

Bu arada bizim kızlar, bir adres gösterdi.

 

Süheyla nineyle aynı soyismi taşıyan biri, “Süheyla Hanım eşimin halasının kızı ve kendisi gayet varlıklı. 4 dairesi, arazisi var. Çocuklarının biri polis ikisi de memur” diye tweet atmış.

 

Buyur burdan yak.

 

Bu yaşananlar doğru mu, değil mi zaman gösterecektir. AK Partililer bunun bir kurgu olup olmadığını illa ki, ortaya çıkarır.

 

CHP’nin buna ihtiyacı var mı, yok mu tartışmalarına girmeye de gerek yok.

 

Ama ne yalan söyleyeyim inanmak istemiyorum. Çünkü bu iş tiyatroysa bir Erzurum kadınının kendini bu duruma düşürmesine çok üzülürüm.

 

Öyle ki, sahne olarak Erzurum’un seçilmesi akıllarda soru işareti bırakmaz mı?

 

O yüzden sordum, ninem senin orada ne işin vardı!?

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İhsan dadaş 29 Haziran 2021 12:29

    Yani bu yazıyı size yakıştıramadım. Yani kadının durumu iyi diye hayat pahallığını dile getiremez mi? Hayat pahallığı yok mu yalan mı söylüyor. İlk defa erzurumda doğru düzgün konuşan kendini ifade eden biri çıktı onuda pişman ettiniz. Sadece bu insanlara susmayı korkmayı öğrettiniz

  • Mükremin 24 Haziran 2021 23:03

    Erzurumdan işsizlikten dolayı göç edenlerin tuik verilerine bakın ne halde olduğumuzu anlarsınız.

  • İsmail Çeliktaş 24 Haziran 2021 10:19

    Süheyla nineyi aramanıza gerek yok ! Çıkın cadde sokaklara çöplere birer gizli kamera koyun bakalım nice nineler anneler çöpten ekmek topluyor !

  • Birisi 24 Haziran 2021 10:19

    Yazınızdan anladığım sizin işleriniz yolunda. Ben işime geldiği gibi vurayım ama düzen değişmesin ki her zaman vurayım

  • mehmet erzurumlu 24 Haziran 2021 08:18

    ben sizi duyarlı bir gazeteci zannederim ama gazeteciliğiniz bitmiştir gözümde. Chp için ne düşündüğünüz umurumda değil ama Erzurumun ve Erzurumlunun halini görmezden gelmek de nedir. Erzurum işsizlikte yoksullukta ülkede ilk sırada gelmektedir. Türkiyenin en çok göç veren illerinden biri ki sadece göç olayı bile erzurumun ne kadar kötü bir durumda olduğunu gösterir. Doğunun enbüyük ili olan erzurum şimdi vanın ve malatyanın her türlü gerisinde kalmıştır. Bu gururunuza dokunmuyorsa yazıklar olsun size ne diyem.

  • Qwx 24 Haziran 2021 07:38

    Erzurum AKP döneminde en çok küçülen ve en çok kaybeden şehirdir küçük şehirlerin büyüğü olmuş 6 zavallı Bi çare millet vekiliyle mecliste temsil yeteneği en cılız memlekettir.Çünkü vekiller hısım akraba dost arkadaş arkadaş hizmetkarıdır,Erzurum mecliste adı anılmayan tek şehirdir...

  • Eylem 24 Haziran 2021 07:18

    Onur bey ben bir Erzurum olarak utanıyor um işsizlik almış başını gidiyo evet belkii diyeceksiniz ki fabrikalar açıldı inanın heryer torpil dayın nızvarsa heryerde iş var eşim iki yıldır boş çalmadık kapı kalmadı günlerce Büyükşehir belediyesi ne gidip geldi oyalayıp durdular konur onur bey kısacası teyze gibi benim karşıma hangi parti çıksa belki bende aynısını söylerim. Çünkü iş ve aş öncelik çocuklarımız için evimde yok artık hiç bir partiye güvenimde tok

  • Memet 23 Haziran 2021 22:39

    Onur bey sizler cumhuriyet halk partisini akp gibi görüyorsunuz bizler tiyatro yapmayız gerçekleri bunlar. Akp yaptığı tiyatrolar ile CHP karıştırmayın. Akp bulur çıkarır dediniz ya akp sokağa çıkacak yüzü yok. CHP böyle şeylerle işi olmaz. Yıllarca akp bu insanların kanını emdi durdu. Gerçekleri gördüğü için halk konuştuğu için kimse baskı kuramaz vatandaşın üstünde. Bu da böyle bilinsin kimse halkı susturmak için uğraşmasın. Akp nin yeni oyunu bu da galiba sizleri kullanıyor Olan gerçeği yalan tiyatro diye göstermek. Bir gün gelin sizler ile sokağa çıkalım bakın bu nene gibi kaç insan var kendi gözünle gör.

  • M. Yildirim 23 Haziran 2021 22:33

    Yani şimdi bir kilo meyve 15 TL değil, herkes çocuğuna meyve alabiliyor o zaman. Ya da teyzemizin bahsettiği gibi değil Erzurum. İşsizliğin olmadığı tam bir üretim merkezi. Hasılı bu şehirde tek gazetecilik yapan kişi kanaatimce sizsiniz. Fakat bu yazınızla hangi sonuca varmak istediğinizi gerçekten anlamadım.