Erzurum Haber Girişi : 13 Nisan 2022 03:35

Nisan'da kar esareti!

Nisan'da kar esareti!
Baharı bekleyen Erzurum'a kış geri geldi. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Şehir içi ve şehirler arası ulaşım aksadı.

ERZURUM AJANS / Erzurum’da iftar saati ile birlikte kar yağışı etkili olmaya başlarken, kent beyaza büründü.

 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünce yapılan açıklamada, bölge genelinde devam eden kar yağışının etkisini artırarak yarın öğle saatlerine kadar yer yer yoğunlukla devam edeceği belirtildi. Meteorolojik uyarıda, meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. 

 

 

ULAŞIM AKSADI

 

Gece saatlerinde hızını artıran kar yağışı trafiği de olumsuz etkiledi. Tipi ve buzlanma nedeniyle şehir merkezi başta olmak üzere şehirler arası yollarda aksamalar yaşandı. 

 

Erzurum - Erzincan karayolunda ulaşım güçlüklen sağlandı. Ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak ulaşımın aksamaması için büyük çaba sarfetti. 

 

 

METEOROLOJİ UYARDI

 

Meteoroloji kar yağışı ve son durum ile ilgili şu açıklamayı yaptı. 

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; çarşamba sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden rüzgarın, Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Ağrı’nın güney ve doğu, Bitlis’in doğu ilçelerinde kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa), yüksek kesimlerinde yer yer hamleli kuvvetli fırtına (90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, çığ riski, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. İHA

 

ERZURUM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.