O abla kimse helal olsun!

 

Malumunuz gündem yoğundu.

 

Bu yazı da bugüne kaldı.

 

***

 

Van mitingi.

 

50 bin kişi vardı. (resmi rakam)

 

2011 depreminden sonra yeniden inşa edilen kente 24 bin konut yaptıklarını söyledi.

 

“Şimdi de 3 bin 200 yeni konut, 250 yeni işyeri, 27 bine yakın altyapılı arsa vererek, Van'ı daha da güzelleştirecek bir hazırlığın içindeyiz" dedi.

 

“Çevre yolunun inşası sürüyor mu?” diye sordu. “İnşallah onu da seneye bitiriyoruz. Karadeniz limanlarını İran'a, Asya'ya, Orta Doğu'ya Van üzerinden bağlayan altyapı çalışmalarını süratle tamamlamakta kararlıyız” müjdesini verdi.

 

***

 

Samsun mitingi.

 

120 bin kişi vardı, (resmi rakam)

 

"Ulaştırmada Lâdik-Taşova yolunu, Çarşamba-Taşova yolu ile Toptepe güzergâhındaki eksikleri bu yıl tamamlıyoruz. Samsun-Bafra yolu, Samsun Çevre Yolu ve Terme, Ünye, Fatsa yolundaki onarımları seneye bitiriyoruz” dedi.

 

“Hızlı tren hattının ilk etabını oluşturan Kırıkkale-Çorum arasındaki projeyi yatırım programına aldık” müjdesini verdi.  

 

"Sanayi ve teknolojide Yakakent Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kuruyoruz. Ayrıca mevcut iki organize sanayi bölgemizi de genişletiyoruz” dedi.

 

***

 

Mersin mitingi.

 

80 bin kişi vardı. (resmi rakam)

 

“Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin tüm üniteleriyle devreye girdiğinde Çukurova’nın ihtiyacını karşılayacak elektriği üreteceğiz” dedi.

 

Belediyenin CHP’li olduğu kentte riskli yapı olarak belirlenen 3 bin 195 bağımsız bölümün dönüşümünü sağladıklarını söyledi.  

 

“Mersin-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattını 2025 yılında hizmete sunuyoruz” müjdesini verdi.  

 

***

 

Kayseri mitingi.

 

135 bin kişi vardı. (resmi rakam)

 

“Kapadokya turizmine katkı sağlayacak Ürgüp-Soğanlı yolunu yatırım programına aldık” dedi.

 

“Kayseri'nin Yerköy üzerinden Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlanacağı” müjdesini verdi.

 

Kayseri Havalimanı'na yapılan yeni iç ve dış hatlar terminal binasıyla apron inşasını bu yıl içinde tamamlayacaklarını duyurdu.

 

Yetmedi.

 

“Yeni bir organize sanayi bölgesi daha kuracağız” vaadinde bulundu.

 

***

 

Erzurum mitingi.

 

130 bin kişi vardı. (resmi rakam)

 

“21 yıldır yoldaşım olan yol arkadaşım olan Erzurum’a teşekkür ediyorum” dedi.  

 

Ulaştırma Bakanlığı’nın daha önce “2035 yılında” diye duyurduğu hızlı tren için Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars hızlı tren projesi için “Allah'ın izniyle” dedi, tarih vermedi.

 

Bitmeyen barajlarımız?

 

Yarım kalan yatırımlar!

 

10 bin kişilik spor salonu sözü vardı! Ne oldu?

 

Stadımız yok!

 

“Biz Erzurum’u çok seviyoruz. Şu ihtişam sevilmez mi? Erzurum bugün bir rekor kırdı. Rabbime şükrediyorum bana bu Dadaşları yoldaş ettin sana hamdolsun” dedi.

 

Coşkulu kalabalığı görünce sanırım, “burada her şey yolunda” diye düşündü.

 

Bir Erzurum’a teşekkür etti, “14 Mayıs’tan sonra teşekkür için tekrar geleceğim” müjdesini verdi.

 

Yahu o an partili biri kulağına fısıldasa, “Efendim stadyum istiyorlar” dese iş bitecekti.

 

Belli ki, hiç kimse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir şey istememişti.

 

Bir kişi hariç.

 

130 bin kişi içinde sadece bir kişi, Cumhurbaşkanı’ndan bir şey istedi.  

 

Partililerin yapamadığını o yaptı.

 

Mitingin son anlarıydı… Erdoğan halkı selamlıyordu.

 

“Usta öğreticilere kadro istiyoruz” yazılı bir pankart açtı.

 

Partililer fark etti, korumalar bir anda harekete geçti. Ablanın elindeki pankart apar topar alındı, yok edildi.

 

Canlı yayına bile yansıdı ama herkesin gözünden kaçtı.

 

Sırf bir şey istedi diye, o abla kalabalık içinde yalnızlığı yaşadı.

 

Helal olsun kendisine. Çabaladı, sesini duyuramasa da açtı pankartı bir şey istedi. 

 

O iki satır yazıya izin verselerdi. Neredeyse her mitinginde pankart okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim üzeri belki de o talebi yerine getirecekti.

 

Demem o ki; Erdoğan bilseydi, Erzurum’da yarım kalan bir yığın yatırım var, bilseydi Erzurum’un stadı yok, belki birinden birine vaatte bulunacaktı, sözünü verecekti. 

 

Beceremediler.

 

Projesi olmayan vekil adayları, il teşkilatı, belediye başkanları o plaformda Erdoğan ile poz veren kim varsa, o abla kadar cesur olamadı, 129 bin 999 kişiye sadece el salladı, durdular. 

 

Belki de ‘ulan bir şey istersek yalnız kalırız’ diye mi düşündüler!

 

Ne dersiniz? 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas 11 Mayıs 2023 16:56

    Erzurum padişahım çok yaşa diyor sürekli bir söz var sahipsiz ineğin sağanı çoktur. İnşallah Erzurum sağılmaz

  • celal 11 Mayıs 2023 15:35

    KIZIL ELMA LAKAPLI beyin fukarası, Erzurum un bu rezil durumunu gördüğü halde hala pkk, bilmem ne diye hırlıyor...

  • Dadas 10 Mayıs 2023 15:08

    Erzurumlu olarak artık akp yi istemiyoruz

  • fabrika fabrika 10 Mayıs 2023 11:23

    erzurumlular olarak ne isteyeceğimizi bilseydik 2002 de 8 olan vekil sayımız memlekette insan kalmadığı için 6 ya düşmezdi.

  • Halk 10 Mayıs 2023 10:35

    Hızlı tren istiyoruz. Tramvay istiyoruz. Hayvancılık eski günlerine dönsün.

  • Akça 10 Mayıs 2023 09:27

    Erzurum u 7 ilin hayvancılık özel bölgesi yapacağım diyenler taşlanır. Köylerinize öğretmen, veteriner atayarak göçü önleyip, hayvancılığı geliştireceğim diyenler taşlanır. Politikaları ile köylerdeki bırak hayvan sayısını , ekilen arazi sayısını, insan sayısını azaltan, bazı yerlerde yok edenler alkışlanır.

  • Bir dadas 10 Mayıs 2023 03:40

    Palandöken.belrdiye başkan yardımcısı ile yakutiye belediye başkan yardımcısının çıkan (kirkgoze)köyünde yatırdıkları malikahaneleri gördünüz mü ey çalmışlar ey

  • M yeşilyurt 10 Mayıs 2023 01:51

    Vatandaş birşey ister diye ne kadar afiş varsa topladılar. Belediye işçileri afiş hazırlamıştı onu bile sokamadı. Yani gelin dolgu malzemesi olun ama sakın sesiniz çıkmasın dediler.

  • Kızıl Elma 10 Mayıs 2023 01:18

    Erzurum kaderine terk edilemez. Erzurum'u Trabzonlular'ın tekelinden çıkmalıdır. Üniversite başta olmak üzere, şehirdeki Trabzonlular sayısının azalması gerekmektedir. Nasıl Trabzona KTÜ de trabzondan başkası yoksa erzurumda da olmamalı. Erzurum oy verirken herşeyi istemeli, bakanlık istemeli, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı istemeli, hangi partide hangi kurumda olursa olsun yukarıya oynamalı, yukarıya oynarken geldiği yeri yediği ekmeği unutmamalı. 17 bakandan 4 tanesi Trabzonlu, bizim Erzurumdan kim var taaa yukarıda. Hiç kimse. Niye reis ten birşey istemiyorlar ya da istiyorlarsa biye hep kendilerine istiyorlar. Dadaşlar eğer leblebi i yokuşun, taş mağazaları, Tosya yı, çırçırı bilmeyen ithal Erzurumlu ile gidersek biz yol alamayız. Erzurum AKP vekillerine bakalım yani Erzurumun ne kadar şikayetçi olduoğu insan varsa listede. Buna rağmen biz reise oy veriyoruz niye reisi seviyoruz. O zaman reise sesimizi duyuralım. İnşallah 15 mayıs sabahı ülkümüz ve milletimiz galip gelecek fetö, pkk yoldaşlarımina fırsat vermeyecek. Trabzonlu arkadaşlar alınmayın ancak şunu da demek istiyorum, herşeyin meşhur olduğunuzu söylüyorsunuz. Merak ediyorum milliyiz diyorsunuz trabzonda genelde %kaç ev ii araplara sattınız? Meşhur Trabzon tereyağı diyorsunuz, ot'u Erzurum dan alıyorsunuz. Kusura bakmayın Erzurum sizin ilçemiz değil!! Turan eller var olsun. Allah Türk'e yar olsun.

  • Mustafa Dursun 10 Mayıs 2023 00:01

    Yıl 1950 Demokrat parti iktidar olmuş menderes başbakan . Menderes demiş ki ilk Erzurum'a bakalım ne istiyorlar . Yanindakiler aman efendim İstanbul Ankara İzmir var ne Erzurum'u. Oda demiş ki Erzurumlunun gözü toktur. Birşey istemez . Onların istediği varsa halledelim yoksa diğerlerine bakalım . O yüzden şimdi 81 ilden 62. Sırada büyükşehir belediyesi ile yönetiliyoruz.

  • Orhan Alak 09 Mayıs 2023 23:30

    Erzurum kimin umrunda Aziziye belediyesi özel kalemi Muhammet tohumcu emisinin oğlunu belediyede kadrolu memur yapmış karısını Palandöken belediyesinde memur yapmış bide özel oda tahsis ettirmiş. Devletin arabasıyla karısının memleketine gidip gelmiş. Her gün Tortumda . Bu gözenin suyu needen gelir?

  • Gurbette bir çırçırlı 09 Mayıs 2023 22:40

    Herkes cek-cak ile karnı doyan şükür eden kim olursa olsun ömrü böyle geçer. Samimi taahhütler veren değilde oyalanan gözle görülmeyen hayalde, rüyada görülene şükür ile tercih ediliyor. Cehennem dediğin nar odun yoktur. Herkes odununu kendi götürür.