Erzurum Haber Girişi : 20 Nisan 2021 22:14

O Kuruntu Boşuna!

O Kuruntu Boşuna!
Başta gazetemiz PUSULA'da olmak üzere çeşitli gazete ve yayın organlarında zaman zaman Doğu'dan dış ülkelere önemli ölçüde ihracat yapıldığı haberleri yayınlanır.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-İhraç edilen ürün ve ülkeler de genelde merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından açıklanır, kamuoyu bilgilendirilir. Kısa adı DAİB olan İhracatçılar Birliği ile birlikte Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine dayanılarak yapılan bu haberler genelde Erzurum’da hoşnutsuzluğa sebep oluyor.

 

Nedeni de bu ihracatta Erzurum’un çok yeralmıyor olması. Elbette ki veriler birliğin faaliyet alanında bulunan Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Iğdır, Hakkari, Muş, Şırnak, Tunceli, Van, Kars ve Siirt illerini de kapsıyor. Kuşkusuz Erzurum’dan da ihracı gerçekleşen bazı kalemler var. Bir defa böylesine önemli bir birliğin Erzurum’da olmasının ilin ekonomisine bir şekilde katkısını gözardı etmemeliyiz. Kuruntuya gerek yok. Bunu iyi görmek lazım.

 

Elbette ki gönül ister ki en çok pay Erzurum’dan olsun ama olmaması niye sorun edilir, anlamakta güçlük çekiyorum. Çalışmalarını başarılı bulduğum DAİB’in yönetim kurulu Başkanı Ethem Tanrıver’in bu birliği Erzurum’dan yönetmesini de kıymetli bulduğumu söylemek isterim.. Yakından biliyorum, birliğin merkezi Erzurum’dan gitsin diye çok uğraşlar verilmişti. Allah’dan şimdi o tür söylentiler artık yok. Bu arada, yakında 1.Organize’de ki yeni hizmet binasına taşınacak olan DAİB’e hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.