Kültür-Sanat Düzenleme Tarihi : 16 Eylül 2020 12:24 Haber Girişi : 16 Eylül 2020 12:34

O müzeden biz de isteriz!

O müzeden biz de isteriz!
Geçen yıl Aralık ayında gittiğim Eskişehir?de ilk gördüğümde adeta büyülenmiştim.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Balmumu Heykeller Müzesi’nde, Atatürk başta olmak üzere siyasetçiler, sanatçılar ve gazetecilerin mumyaları izleyicilerin akınına uğruyordu. Yabancı turistleri de etkileyen, farkındalık oluşturan bir müzeydi.

 

Müzede yeralan mumyalar sonrasında alınan karar gereğince İstanbul’da da sergilenmişti. Aynı mumyaların bugünlerde Çorlu’da sergilendiğini öğendim. Belli ki çok istenilen yerlerde sergilenebiliyor o mumyalar. Böylesine önemli ve nadide sanat eserlerinin Erzurum’da da sergilenmesi hiç de fena olmaz gibime geliyor. İnanıyorum ki sergi burada da sanatseverlerin beğenisini kazanır, Erzurumlularda da ayrı bir tat oluşturur.

 

 

Peki bu daveti kim yapacak? O konuda kim irtibata geçecek? İnanıyorum ki, kültür ve sanat alanında yatırım yapmaktan çekinmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de sırf ayrı dünyalarının adamı olarak gördüğü Büyükerşen ile sanat için irtibata geçer ve müzenin Erzurum’a da getirilmesini sağlar. Gerçeğini aratmayacak şeklide kişilerin sergilendiği mumyaların sergisini sanırım çoğu kişi de ben gibi istiyor ve bekliyor. Sekmen de bu çağrıya kulak verir diye düşünüyorum. Erzurum’da da  o müze karşılığını bulur, bu benim son kararımdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.