Kültür-Sanat Haber Girişi : 05 Ocak 2021 12:54

O Neyzen büyüdü, beyin cerrahı oldu!

O Neyzen büyüdü, beyin cerrahı oldu!
Nuh Çağrı Karaavcı! Geçmişte birkaç kez bu ismin haberini yapmışlığım vardır.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Nuh Çağrı Karaavcı! Geçmişte birkaç kez bu ismin haberini yapmışlığım vardır. 1980’li yıllarda henüz daha 8-10 yaşlarındayken babası ile birlikte ney çalarken tanıdığım ve haberini yaptığım  bu isimle  Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde karşılaştım.

 

Karşımda o minik neyzen yok, 34 yaşında bir beyin cerrahi duruyordu. Prof.Dr.Hakan Hadi Kadıoğlu hocamızın asistanlarından olan Nuh Çağrı Karaavcı ile eski günleri yadederken, yine ney çalıp çalmadığını öğrenmek istiyorum.

 

‘’Çalıyorum ama artık evde. Yoğunluğum yüzünden eskisi gibi her yerde ney çalamıyorum’’ diyen sevgili hocam, fırsat buldukça evinde çaldığını, çocuklarına da aşılamaya çalıştığını söylüyor.. Ne diyeyim. Ömrün uzun ola hocam. Senin gibi müzikle içiçe tıpçıların Allah sayısını artırsın diyorum.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Gönül taşçı 07 Nisan 2021 03:06

    Değerli hocamız Allah sizden razı olsun benim kızım hidro sefali hastası daha 2 günlükken hocamız tarafından şant ameliyatını yaptı ve çok başarılı bir ameliyat oldu ilgi alakası merhameti kelimelerle anlatılmaz ALLAH sizden razı olsun hocam iyiki varsınız ecrin defne taşçı bebek

  • Osman AKBABA 05 Ocak 2021 23:59

    Çok değerli çağrı hocamız RABBİM yolunuzu açık etsin her konuda iyki vardır diyebileceğim bir insan memleketimizin gurur duyacağı bir hocamız