Erzurum Düzenleme Tarihi : 27 Ekim 2020 13:42 Haber Girişi : 27 Ekim 2020 14:08

O otelin yeri yan-lış ol-muş-tur!

O otelin yeri yan-lış ol-muş-tur!
Erzurum için geceli-gündüzlü mesai harcayan, bu uğurda ekstradan yoğun mesai sarfeden  sayın Valimizin dün otel ile ilgili açıklamalarını da dinledim, düşüncem hiç değişmedi.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Yapanlar kimdir, tanımam etmem. Bir alıp veremediğim yok, olmaz da. Kaldı ki  böylesi bir dönemde turizm amaçlı bir yatırım yapmalarından ötürü o müteşebbisleri kutlarım da. Ama bu konuda kurulacak hangi cümle olursa olsun, bu yatırımın hangi nimetlerden yararlanılacağı konusunda ne kadar sunum yapılsa, brifing verilse, çalıştay da yapılsa Palandöken’in o girişinde yaptırılan otelin yeri yanlış.

 

Hatta yanlış değil, yanlış oğlu yanlış. Erzurum için geceli-gündüzlü mesai harcayan, bu uğurda ekstradan yoğun mesai sarfeden  sayın Valimizin dün otel ile ilgili açıklamalarını da dinledim, düşüncem hiç değişmedi. Dünyanın her yerinde böylesi bir turizm odaklı otele elbette ki kimse karşı çıkmaz ama yeri konusunda inanıyorum ki herkes mutabık kalacaktır. Yeri şu veya bu kişilerin sorumluluğunda belirlenmiştir, onu da bilmem ama bildiğim yeri hoş olmamıştır. Böylesine önemli bir turizm bölgesinde yola sıfır otel yapılmasına izin vermek de yapmak kadar yanlış olmuştur. Belki iş işten geçmiştir şu an için. Yapacak bir şey yok da denilebilir. Buna zaten şaşırmam da. Ama hiç değilse o bölgede ikinci otel yapılacakmış, yer konusunda artık hassas olunması gerekir. Aynı yanlışta tekrara düşülmemelidir. Bu benim son kararımdır, nokta.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İzan sahibi 28 Ekim 2020 11:42

    Mahmut kime mıllıkcılık ediyorsun.

  • Eyüp Tavlacı 28 Ekim 2020 11:36

    Madem yanlış iş yapılmış; Karadayının binalarını yıkma konusundaki cesareti ile örnek olan Sekmen başkanımız bu küçük gecekonduyu hemen yıkabilir. Onun için çocuk oyuncağıdır.

  • Mahmut GÜLER 27 Ekim 2020 19:08

    Sayın refahiyeli o memlekette doğdum ve 35 yıl yaşadım hatta 1986-1995yilları arasında Defterdarlık bünyesinde milli emlak da çalıştım o yıllarda o bölgede bir kaç resmî kurum tesisleri ile bir otel vardı hatta teleferikler bile yoktu resmi kurumda olsa orada tesis yapacağı zaman yertemini konusunda elimizden gelen çabayı gösteriyorduk, şimdi özel sektör ve müteşebbisler oralarda yatırım yapıyor ise teknik konular resmi kurumlarca inceleniyordur, yer hususunda da yatırımcı uygun gördüğü için yapmıştır.Elestirileriniz yapıcı olsun yıkıcı değil!!!!!!!

  • Giray Mete 27 Ekim 2020 18:37

    Söz konusu otel oraya yapılmadan önce ilgili kurumlar onay vermiş mi? Vermiş. Ruhsat vermiş mi? Vermiş. Bence eleştireceğiniz nokta bu olmalı. Açık ve net biçimde " Hangi kurumlar buraya nasıl izin verdi? Sorumlu kişiler kimdir?"" demedikten sonra bu tarz cümlelerin pek kıymet-i harbiye'si yok. Olan olmuş, biten bitmiş. Erzurum'da olmaz dediğimiz bir çok şey oldu, buna mı şaşıracağız?