İlçeler Haber Girişi : 23 Haziran 2020 17:30

O sürücü tutuklandı

O sürücü tutuklandı
Erzurum’un Çat İlçesi’nde yolun karşısına geçmek isteyen Muhammet Sait Tanas’a çarptıktan sonra kaçan ve ölümüne sebep olan sürücü Erhan A. olaydan 5 gün sonra tutuklandı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Olay 18 Haziran Perşembe günü saat 16.00 sıralarında Çat İlçesi’ne bağlı Yukarı Çat Köyü girişindeki kavşakta meydana geldi. Hayvanların yanına gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen 13 yaşındaki Muhammet Sait Tanas’a Erhan A. (46) yönetimindeki 07 plakalı otomobil çarptı.

ÇARPTI KAÇTI

Aşırı hızlı olduğu iddia edilen sürücünün çarptığı ve metrelerce sürüklediği küçük Muhammet ağır yaralanırken, sürücü Erhan A., hızla olay yerinden kaçtı. Bu sırada yakınları tarafından Çat Devlet Hastanesi’ne götürülen Muhammet Sait Tanas yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçük Muhammet geçen Cuma günü gözyaşları arasında köyde toprağa verildi.

SERBEST KALDI

Olay günü akşamında Erzurum’da polise teslim olan otomobil sürücüsü Erhan A. ise gözaltına alındı. Bir geceyi nezarethanede geçiren sürücü, Cumhuriyet Savcısının tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak mahkeme sürücü Erhan A.’yı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

AİLE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Evlatlarının ölümüne sebep olan sürücünün serbest kalmasıyla yaşadıkları acının ikiye katlandığını söyleyen 4 çocuk babası Dursun Tanas, “Ne konuşacak halimiz, ne söyleyecek sözümüz var. Yavruma kıydı şimdi elini kolunu sallayarak geziyor. Bu nasıl adalet?” demişti. 

AVUKAT İTİRAZ ETTİ

Sürücünün serbest bırakılmasının ardından bir üst mahkemeye itirazda bulunan Avukat Serkan Tanas, sürücünün olaydan 5 gün sonra Erzurum 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandığını açıkladı. Avukat Tanas, “Ölümlü bir olayda sürücünün serbest kalması hepimizi derinden yaralamıştı. Yaptığımız itiraz üzerine Erzurum 2. Sulh Ceza Hakimliği sürücünün tutuklanmasına karar verdi. Adaletin yerini bulduğuna inancımız tamdır” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mtanas25 01 Ocak 1970 02:00

    Olması gereken buydu, Çat Adliyesi bizleri çok üzmüştü.