Eğitim Düzenleme Tarihi : 10 Kasım 2020 13:01 Haber Girişi : 10 Kasım 2020 13:08

Öğrencisi gaza getirdi!

Öğrencisi gaza getirdi!
ETÜ'nün o dillere destan sempozyumun da yapılmasında ilginç bir detaya ulaştım ki şaşkın-lığım halen daha sürüyor. O sempozyumun yapılmasını hem de o okuldan mezun bir öğrenci önermiş.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Erzurum Kongresi 100’ncü yılı kutlamalarının sanılanın aksine sönük geçtiğini söylemiştim daha önce. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’in de konuşmacı olarak katıldığı, çevre illerden gelen delege yakınlarının hazır bulunduğu o Uluslararası sempozyumu saymazsak iz bırakan çok etkinlik gerçekleştiğini söylemek zor. Sözkonusu ETÜ’nün o dillere destan sempozyumun da yapılmasında ilginç bir detaya ulaştım ki şaşkın-lığım halen daha sürüyor. O sempozyumun yapılmasını hem de o okuldan mezun bir öğrenci önermiş. O öğrencinin adı Adem Özdemir. Kendisi ile de tanışmıştım. Duyarlı bir Erzurumlu genç. Akademisyenlik hayali kuruyor ve mezun olduğu okula girmek için tez yüksek lisans yapıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Türk Tarih Kurumu’nun da katkılarıyla gerçekleşen Uluslararası Erzurum Kongresi 100’ncü Yıl Sempozyomunun mimarı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, bir öğrencisinin  teşvikiyle bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

 

 

ETÜ’den Tarih Bölümü öğrencisi Adem Özdemir’in, ‘’Hocam,100 yılda böyle bir fırsat gelmiş önümüze. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Mutlaka bir şeyler yapılması gerekir. Pekala bir sempozyum olabilir’’ dediğini söyleyen Prof. Dr. Küçükuğurlu, ‘’Gerçekten anlamlı, duygulandırıcı bir yaklaşımdı öğrencimin yaklaşımı. Bu sözleri üzerine harekete geçtik. Kendisi bize heyecan verdi, böylesine önemli bir organizasyona vesile oldu’’ dedi. Öğrencisinin bu davranışının her türlü taktire layık olduğunu de belirten Küçükuğurlu, ‘’Normalde bayağı bir yorgunduk. Çalışmalardan ötürü çok yorulmuştuk. Ama, Adem Özdemir’in bu çağrısı üzerine eli kolu bağlı oturamazdık ve biz de öyle yaptık. Her öğrencimiz böyle olsa keşke. Kendisine minnet ve şükran borçluyuz.’’ diye konuştu. Bu arada Özdemir’in sempozyum ile yakından ilgilendiği ve başarılı geçmesinde onun da büyük rolü olduğu öğrenildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muhammet GÜNTAY 10 Kasım 2020 14:21

    Erzurum'un son dönemde yetiştirdiği vatan sevdalısı, iyi yetişmiş bir genç Adem Özdemir!!!! Akademik alanda ve hayatın her alanında yolun açık olsun... Alttan gelen kuşağın da senin gibi rehberlere her zaman ihtiyacı olacaktır.