Olduysa mübarek ola!

Palandöken ilçesinde dönemin Belediye Başkanı Orhan Bulutlar tarafından yaptırılan Nikah Sarayı’nı biliyorsunuz değil mi?

 

İhtişamlı bir bina... Kubbesi, falanı filanıyla 30 milyon lira harcanmıştı, belki daha fazla.

 

Özellikle dar gelirlilere uygun fiyata hatta hiç durumu olmayanlara ücretsiz verilecek genç çiftler mutlu günlerinde burada imzalarını atacaklardı.

 

Sosyal belediyecilik bunu gerektirirdi değil mi?

 

Değil.

 

Olmadı işte.

 

Başkan Muhammet Sunar göreve gelir gelmez kambur olarak gördüğü Nikah Sarayı’nı ne yaptı, ne etti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verdi.

 

Aslında Bakanlık almaya çok hevesli değildi ancak işin içinde siyaset olunca ‘Hadi alalım. Devlet Tiyatrosu sahnesini de, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nü de olur da açıkta kalan diğer kurumları da getirir buraya doldururuz’ dediler. 

 

Helal olsun (!) dediklerini de yapıyorlar.

 

Yalnız bunu devleti zarar uğratarak yapıyorlar!

 

Nasıl mı?

 

Okuyun lütfen.

 

Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun Mumcu’daki sahnesi yandıktan sonra Genel Müdürlük yeni bir sahne derdine düşmüştü.

 

Geçici olarak Göğüs Hastanesi’nin konferans salonuna yerleştiler ki, hala oradalar.

 

Bu sırada yazışmalar yapıldı, bütçe ayarlandı, yer bile bulundu. MNG AVM’nin karşısında Erzurum DT’ye yakışır bir sahne yapılacaktı.

 

Lakin birileri bu durumdan çok rahatsız oldu, taş koydu.

 

Yalakalıkta sınır tanımayan bu güruh, ‘Efendim ne gerek var. İşte bina. Hepimiz buraya sığarız. Opera, bale, tiyatro, müdürlük aklınıza ne gelirse buraya yerleşir, bir ömür mutlu, mesut yaşar gideriz’ deyip, Devlet Tiyatrosu’nun bütçesini iptal ettirdiler.

 

Ankara’dan gelen teknik ekip her ne kadar, “Burası olmaz, teknik açıdan mümkün değil. Olsa bile milyonlar harcanır” demesine rağmen kazanan çoktan belliydi.

 

Şimdi bu binaya Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Devlet Tiyatrosu taşınacak. Şu an olmasa da opera, bale sanatçıları gelirse mutlu, mesut burada yaşayacaklar!

 

Zarar bunun neresinde diye sorarsanız, bu binayı sahneye çevirmek ve gerekli düzenlemeyi yapmak 12 milyon liraya mal olacak.

 

Yahu Erzurum DT sahnesi için ayrılan bütçe bile bu kadar değildi!

 

Oldu mu şimdi?

 

Hadi olduysa mübarek ola!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Oğuzhan Öztürk 21 Ekim 2020 13:04

    Mesele yapılması yapılmaması meselesi değil .Asıl mesele şu bu bölgenin halkı bugün olmuş halen daha işsizlikle geçim mücadelesiyle cebelleşiyor. Bir Erzurumlu olarak üzülüyorum . Sebebi şu köyde 2 tane ineğin bakımını zor görüp şehirde asgari ücrete çalışmayı düşünüyorlar . Doğu Anadolu ve hayvancılık hep bir cümlede geçerdi şimdi ise maalesef geçmiyor. Bu para buraya yatırılacağına halkın kalkınması için refah yaşamaları için güzel adımlar atılabilirdi. Son olarak şunu ekleyeceğim tiyatro sanat vs tabiki gerekli halkın genel kültür seviyesi için fakat bu insanlar yoksul ve sahipsiz. Bir Erzurum deyimiyle ? Aç ile çıplak kudurgan olurmuş? şuan tiyatroya değil işe ve aşa ihtiyaç var .

  • Sercan 20 Ekim 2020 10:16

    Palandoken belediyesi hüseyin avni ulaş mahallesi 213 sokak civarına hic bakmıyor alt sokakta düzgün market açıldı hemen yolları yapıldı ah bu siyaset

  • ferdi 20 Ekim 2020 09:04

    garibanın ne işi var öyle saraylarda onur bey yakıştıramadı yeni belediye başkanı öyle harika binalara onlar için bodrum katlarında bir sürü düğün salonu var

  • Dadaş 20 Ekim 2020 06:01

    Şimdi Erzurum'da bir referandum yapılsa ve halka sorulsa ki bu 12 milyon TL ile Erzurum'a yeni bir stadyumu yapılsın ? yoksa o binayı sahneye çevirmek için mi kullanılsın bu para? herhalde sonucu az yada tahmin edebiliyorsunuzdur. Erzurum'da yaşayan 7'den 70'e hemen herkesin bir şekilde o stadyumda maç seyretmiştir. O stadyum belki bugün Türkiye'nin en kötü stadyumlarından biri kışın soğuk havalarda maç seyretmek tam bir işkence o yüzden Erzurum'a yeni bir stadyum yapılması artık elzem olmuştur. Yetkileri o bahsi geçen parayı Erzurumlular için pekte elzem olmayan tiyatro binası yapımı yerine yeni bir stadyum yapmak için kullanmaya çağırıyorum böylece Erzurum'a büyük bir iyilik yapmış olursunuz.