Erzurum Haber Girişi : 18 Ekim 2021 13:48

Olimpiyat Parkı'nda PSG hayalleri!

Olimpiyat Parkı'nda PSG hayalleri!
Dünyanın futboldaki en önemli markalarından biri olan  Paris Saint-Germain 13. Lokasyon Merkezini Erzurum'da açtı.

ERZURUM AJANS - Nurullah PALA / Oldukça görkemli bir törenle açılışı yapılan PSG Academy  hem yıldız oyuncu hem de geleceğin lider bireylerini yetiştirmek için kolları sıvadı. Minik kramponlar PSG hayali ile ilk hünerlerini aileleri ve Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ile Sportif Direktör Muzaffer Bilazer ve kaptan Mustafa Yumlu’nun huzurunda sergiledi.

 

Dünyanın en büyük markalarından biri olan Fransa’nın ünlü futbol kulübü  Paris Saint-Germain 13. Lokasyon Merkezi’ni Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı tesis imkanlarıyla Olimpiyat Parkı Millet Bahçesi’nde açtı.

 

 

 

 

Bir süre önce sporcu kayıtları alan ve Teknik Patron Hamza Gezmiş, Yardımcısı Aydın Tanas ve diğer yardımcı antrenörler nezaretinde çalışmalarını başlatan PSG Academy’nin resmi açılış töreni Cumartesi günü  saygı duruşu  ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gerçekleşti.

 

Paris Saint-Germain Academy Turkey, Futbol Union partnerliğiyle 2018 yılı Mayıs ayında Türkiye’de ilk resmi futbol akademisini açtı. Erzurum Olimpiyat Millet Bahçesi’nde 13. yerleşkesini açarak hızla büyüme için düğmeye bastı. PSG Academy, Erzurum yerleşkesinde hem geleceğin futbol yıldızlarını hem de lider bireylerini yetiştirmek için kolları sıvadı.

 

 

 

 

BŞB 50 bin çocuğa spor yaptırdı

 

PSG Academy’nin açılış töreninde kürsüye ilk gelen isim aynı zamanda BB Erzurumspor Asbaşkanı olan Spor A.Ş Genel Müdürü Ahmet Dal oldu. Dal,  “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in destekleri ve sağladığı imkanlar sayesinde 2014 yılından günümüze yaz ve kış spor okullarında yaklaşık 50.000 yavrumuza alanında uzman antrenör nezaretinde spor eğitimi verdik. Malumunuz tüm dünyayı etkisi altına alan salgın dan sonra normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte basketbol, tenis, yüzme ve futbol branşlarında eğitimlerimizi başladık” diye konuştu.

 

Düzgün’ün hayalleri süper

 

Törende konuşan BB Erzurumspor Kulüp Başkanı Ömer Düzgün, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e, Spor A.Ş’ye ve Özyapar Ailesine bu yatırım için teşekkür ediyorum. Sporda emin adımlarla ilerliyoruz. PSG gibi bir dev Erzurum’a Academy açmışsa, Erzurumspor’un 1. Ligde olması abeste iştigaldir, hedefimiz Süper Lig. Bir gün PSG ile Avrupa aranasında resmi maçta  ya da özel bir karşılaşma da karşı karşıya niçin gelmeyelim” dedi.

 

Sözeri Marka bir kulüp marka bir şehre geldi

 

Erzurumspor’un tecrübeli teknik patronu Erkan Sözeri de, PSG gibi bir markanın, Erzurum gibi marka bir şehirde PSG Academy adı altında hizmet verecek olmasının büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, “Futboldaki en büyük eksiklik alt yapı. Bugün çok tecrübeli futbolcuya bile yeteri alt yapıyı almadığı için zaman zaman futbolun temel etkinliklerini öğretmek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

 

Erzurum’un sporda da marka olması için çalışıyoruz

 

Sporun bir çok dalında sporcu olarak spor yaptığını ve uzun yıllardır da spor yöneticiliği yaptığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, “Palandöken Belediyespor’da kulüp başkanlığı yaptım. Erzurumspor’da dört kupa kazanan as başkan oldum.  Bunun için hem çok şanslıyım, hem de gururluyum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen öncülüğünde şehrimizi sporda da dünyanın sayılı markalarından biri haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından PSG Turkey ve PSG Erzurum Academy idari ve teknik kurmayları davetlilerin ve sporcuların huzuruna çıkarak hedeflerini anlattılar.

 

 

 

 

PSG Academy’nin Türkiye  Kurucusu  Nihat Uğurlu, Yönetim Kurulu üyesi Cem Kılıç, PSG Erzurum Academy Kurucusu Bükra Özyapar, Baş Antrenör Hamza Gezmiş ve Türkiye Şehir Partneri Seyfettin Araç, Erzurum’da gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Paris Saint-Germain gibi bir markanın Academy’sini  Dadaşlar Diyarında açmanın gururunu yaşadıklarını ifade ettiler.

 

Hedef 50 şehir 70 lokasyon

 

Erzurum açılımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Paris Saint-Germain Academy Turkey Kurucusu Nihat Uğurlu, “Futbol Union şirketi, dünyanın en değerli 5 futbol markası arasında gösterilen Paris Saint-Germain markasının Futbol Akademisini Türkiye’ye getirdi. Akademinin dünyada 18 binden fazla öğrencisi bulunuyor. Paris Saint-Germain Academy Turkey kısa sürede sporcu sayısını 1000 bandını geçti. 2022 yılında 2000 sayılarına ulaşmış olacak. Türk futbolunun altyapısına model oluşturan ve Paris Saint-Germain altyapısına futbolcu yetiştirmek amacıyla açtığımız akademilerde, 3-19 yaşındaki çocuklara yönelik futbol ve kişisel gelişim eğitimleri veriyoruz. Örnek eğitim metodolojimizi tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Öncelik hedefimiz; Türkiye’deki pazar liderliğini sürdürmek ve Türk futboluna önemli yıldızlar yetiştirmek. Yerli bir Türk firmayız.  Ülke futbolu için önemli ve büyük yatırımlar yapıyoruz. Çünkü futbolu seviyoruz ve kazandığımızı yine futbola yatırıyoruz. Güven sağlıyoruz, eğitimde ve insan sağlığına uygun antrenman programları uyguluyoruz. Türkiye’nin her şehrinde çok yetenekli, potansiyeline inandığımız çocuklar var ve yatırım yapıyoruz. Devamlılığını sağlayan bir yapı kurduk. Türkiye’deki futbol altyapılarını kurumsallaştırmanın peşindeyiz” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.