Bölge Haber Girişi : 07 Mart 2011 12:17

Oltu Belediyesi'nin acı kaybı!..

Oltu Belediyesi'nin acı kaybı!..
Oltu Belediyesi personellerinden Halil Çakmak 3 Mart akşamı geçirdiği ani kalp rahatsızlığı sonucu hayata gözlerini yumdu.

Erzurum Ajans-Oltu Belediyesi'nin bir emektarı daha ebediyete intikal etti. Oltu Belediyesi personellerinden Halil Çakmak 3 Mart akşamı geçirdiği ani kalp rahatsızlığı sonucu hayata gözlerini yumdu.

''OLTU BELEDİYESİ'NİN ACI KAYBI''

Cenaze namazı öncesi Çakmak için yıllarca hizmet ettiği Oltu Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Çalışkanlığı ve iş ahlakıyla gerek mesai arkadaşları gerekse ilçe halkı tarafından oldukça sevilen Halil Çakmak'ın bu ani vefatı ilçede büyük bir üzüntüye neden oldu.
3 Mart (Perşembe) akşamı gece vardiyasında iken aniden rahatsızlanan Halil Çakmak, arkadaşları tarafından Oltu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çakmak'ın hastaneye kaldırıldığı haberini alan yakınları ve mesai arkadaşları hastaneye akın etti. Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'in de haberi alır-almaz geldiği hastanede Halil Çakmak, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
 
 
Çakmak'ın acı haberiyle yıkılan ailesi ve yakınları uzun bir süre hastaneyi terk edemedi. Evli ve 4 çocuk babası Halil Çakmak'ın bu ani vefatı belediye ve ilçe halkını üzüntüye boğdu.
 
 
''ÇAKMAK'IN CENAZESİ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ..''
 
5 Mart (Cumartesi) günü Halil Çakmak için Belediye binası önünde bir tören düzenlendi. Çakmak'ın cenazesi öğlen namazı öncesi Oltu Devlet Hastanesi morgundan alınarak kalabalık eşliğinde Belediye Binası önüne getirildi.
Belediye önünde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Halil Çakmak'ı örnek bir personel olarak nitelendirdi. Çakmak'ın bu ani vefatının kendileri açısından büyük bir kayıp olduğunu dile getiren Başkan Ziyrek, "Çalışma azmi, görev bilinci ve sorumluluk anlayışıyla her zaman eksikliğini hissedeceğimiz bir kardeşimizi kaybetmenin derin hüznü içerisindeyim. Belediye bünyesinde çalıştığı süre içerisinde çok değerli hizmetleri olmuştur. İyi bir personel, iyi bir baba ve çok iyi bir insan olma hususunda ender kişiliklerden birisi olan Çavuşumuz'dan biz razıydık, Cenab-ı Hakk'ta razı olur İnşallah." diye konuştu.

''HALİL ÇAVUŞ, MESAİSİNE SON NOKTAYI KOYDU…''

Törende söz alan Oltu Belediyesi Başkan yardımcısı Osman Coşkun ise, Çakmak'ın 1993 yılında başladığı mesaisine 3 Mart akşamı son noktayı koyduğunu söyledi.
Coşkun, "Bugün hem bir ağabeyimizden hem de iyi bir dostumuzdan ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz. Bizler Halil Çavuşumuzdan razıyız, haklarımızı helal ediyoruz. Mekânı cennet olsun." dedi.
Çakmak'ın belediye serüveni ve çalışma ahlakından örnekler veren Coşkun konuşmasını zorlukla tamamladı.
 
Daha sonra Çakmak'ın cenazesi Belediye binası önünden alınarak Aslanpaşa Camii'ne getirildi. Burada öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından yine büyük bir kalabalık eşliğinde Cankurtaran Mezarlığında toprağa verildi. Çakmak'ın cenazesine çevre ilçe ve köylerden de yoğun bir katılımın yaşandığı gözlenirken ilçedeki spor camiası da Halil ağabeylerini yalnız bırakmadı.
 
Öte yandan cenazenin defni sırasında ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarının oldukça bitkin ve üzgün oldukları görüldü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.