Erzurum Haber Girişi : 21 Ağustos 2023 16:14

Oltu taşı takıları görücüye çıktı, görenler dönüp bir daha baktı

Oltu taşı takıları görücüye çıktı, görenler dönüp bir daha baktı
Bu yıl ilki düzenlenen Palandöken Kültür Yolu Festivali'nde, hepsi birbirinden nadide 'Oltu taşı' takıları sergilendi. Ziyaretçiler ürünlere hayran kaldı.

Bu yıl ilki düzenlenen Palandöken Kültür Yolu Festivali’nde, hepsi birbirinden nadide 'Oltu taşı' takıları sergilendi. Ziyaretçiler ürünlere hayran kaldı.

 


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri çerçevesinde Erzurum'un sembolü olan Çifte Minareli Medrese'nin bahçesinde Oltu taşı ustası Mehmet Turan, Oltu taşından yaptığı sıra dışı takıları sergiledi. Eşi benzeri olmayan takılar görenleri hayran bıraktı. Osman Korkmaz, bu yıl ilki düzenlenen Palandöken Kültür Yolu Festivali’nde özellikle Oltu taşına yer verilmesinin önemli olduğunu belirterek, “Oltu taşının özellikleri, Oltu taşından yapılabilecek takı ve ziynet eşyası zenginliği açısından burada bir sergi açılmış olması bir Oltulu olarak bizleri çok mutlu etti. Umarız ki, dünya çapında da tanıtımları yapılır ve Oltu taşı hak ettiği yeri alır” dedi. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.