Erzurum Haber Girişi : 29 Ocak 2022 20:52

Oltu'ya giden öğrenciler, dava açtı!

Oltu'ya giden öğrenciler, dava açtı!
Atatürk Üniversitesi'nin tercih kılavuzunda, fakültenin nerede olduğunu yazmaması skandala yol açtı.

ERZURUM AJANS - Erzurum’a 150 kilometre uzaklıkta bulunan Oltu ilçesinde ki Yer Bilimleri Fakültesi öğrencileri tercih listesinde, ilçede olduğu belirtilmeyen fakültenin yerleşke yerinin değişmesi talebi ile savcılığa başvuru yaptı. Kandırıldıklarını iddia eden öğrencilerin başvurusu ise reddedildi.

 

Atatürk Üniversitesi Oltu Yerleşkesinde bulunan Uygulamalı Bilimler Fakültesine 2021 yılı YKS sınav sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanarak kayıt yaptıran öğrencilerin, Uygulamalı Bilimler Fakültesinin Erzurum merkez kampüsüne taşınması yönündeki talep eden öğrenciler, Erzurum İdare Mahkemesinde iptal davası açtı. 


Uygulamalı Bilimler Fakültesine yeni kayıt yaptıran bazı öğrencilerin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Tercih kılavuzunda “Oltu” ibaresinin geçmediği, ilçedeki sosyal imkânların yetersiz olduğu, konaklama imkânın bulunmadığı, kiralık ev bulamadıkları gibi çeşitli iddiaları öne sürerek, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünün 30.09.2021 tarihli ilanının iptali yönünde Erzurum İdare Mahkemesinde dava açtığı, Üniversite yönetimi tarafından bu iddialara karşı Hukuk Müşavirliği aracılığıyla cevap verileceği belirtildi.


İddialara ilişkin konuşan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Dursun Kaya Atatürk Üniversitesi Oltu Yerleşkesinde Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesiyle birlikte faaliyet gösteren Oltu Yer Bilinmeleri Fakültesinin, 15 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2464 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla kapatılarak yerine aynı kararla Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulduğunu vurgulayarak, Uygulamalı Bilimler Fakültesinin merkez kampüsten Oltu ilçe kampüsüne taşınması iddialarının aksine, Uygulamalı Bilimler Fakültesinin kurulduğu günden bu güne Oltu ilçesindeki yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüttüğünü söyledi.


Dekan Kaya, “Bölgesinde sosyal, kültürel ve sportif açıdan bir çok imkana sahip önemli bir kavşak ve avantajlı bir merkez konumundaki Oltu ilçesinde 120 dönümlük alana kurulan yerleşkemizde; teorik ve pratik eğitimin verilmesine olanak sağlayan 30 bin m2 kapalı alanın yanı sıra 50 adet lojman ve özel misafirhane, kapalı ve açık spor tesisleri, yemekhane, halı saha, tenis kortu, sinema salonu, dinlenme ve yeşil alanları ile biçimlenmiş çok sayıda sosyal donatı bulunmaktadır. Atatürk Üniversitesi'nin iki fakültesini bünyesinde barındıran Oltu yerleşkesi bu durumuyla adeta butik bir üniversite kampüsü havasını yansıtmaktadır. Fakültemizde eğitim ve öğretim faaliyetlerine her türlü imkânımızla, gelişerek, güçlenerek, alanında ihtiyaç duyulacak bilgi ve becerilere sahip aranan öğrenciler yetiştirme hedefiyle devam etmekteyiz. Oltulu tüm hemşerilerimiz başta olmak üzere, sivil toplum, kamu kurum ve kuruluşların desteği bizim için çok kıymetli, hedeflerimize ulaşmak noktasında motivasyonumuzu arttıran önemli etmenlerden biridir” ifadelerini kullandı.

"İlçe halkı kırılmıştır"


Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise, söz konusu fakültelerin merkez kampüsten Oltu ilçesine taşınması iddiasının asılsız ve yersiz olduğunu söyledi. Oltu yerleşkesindeki fakültelerden geçmiş yıllarda çok sayıda mezun verildiğini hatırlatan Rektör Çomaklı: 

“Son zamanlarda yaşanan, öğrencilerin Atatürk Üniversitesini dava etmesi olayı ise ilçe halkını ziyadesiyle üzmüştür. Yıllardır öğrencilerle iç içe yaşayan ilçe halkının, açılan bu dava ile kendilerinden uzaklaşmak isteyen öğrencilere biraz da olsa kırıldıklarını düşünüyorum” dedi.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • 25ts1967 31 Ocak 2022 09:56

    güzel yasamak istiyorsan insanoğlu bulunduğun yerde turizm ve üniversite olmamalı...