Eğitim Haber Girişi : 01 Ekim 2015 11:15

Oltu'da ilköğretim haftası kutlandı

Oltu'da ilköğretim haftası kutlandı
Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası bir dizi etkinlikle kutlandı.
Erzurumajans-Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası bir dizi etkinlikle kutlandı.

Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce sabah Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına tüm ilk ve orta dereceli okul müdürlerinin katılımıyla bir çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Oltu Ortaokulu Salonunda devam etti. Bu yılki İlköğretim Haftası Kutlama etkinliklerini Karabekir İlkokulu ile ortaokulu üstlendi.

Oltu Ortaokulu Salonundaki kutlama programının açılış konuşmasını Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin yaptı. Zengin konuşmasında eğitimin bir millet üzerindeki önemine vurgu yaptı.

"Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esarete ve felakete terk eder" diyen Zengin, "Bizler bugün burada yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşarken öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak, onları vatana, millete hayırlı birer birey olarak yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız" diyerek yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Şehitler İlkokulu mezunu öğrencilerinden Elif Aleyna Tokgöz'ün "Burası Okul Ey Çocuk" adlı şiiri okumasının ardından Karabekir İlkokulu öğrencilerince bir tiyatro gösterisi sundu. Karabekir Ortaokulu öğrencilerinden Deniz Karahasanoğlu'nun "Öğretmen" adlı şiirinden sonra Şehitler İlkokulu 3-A sınıfı "Reyhan" adlı gösterisi büyük beğeni topladı.

İlköğretim Haftası Kutlama Programına; İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin'in yanı sıra Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, MHP Oltu İlçe Başkanı Mehmet Coşkun okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.