Erzurum Haber Girişi : 11 Eylül 2013 15:23

Oltu'da arazi yangını korkuttu

Oltu'da arazi yangını korkuttu
Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Kurupınar Mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü çıkan yangında 5 dönümlük arazi yandı.
Erzurumajans-Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Kurupınar Mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü çıkan yangında 5 dönümlük arazi yandı.

Arazideki bitki örtüsü ve çalıların küle döndüğü yangın, Oltu Belediyesi İtfaiye ekipleri, Oltu Orman İşletme Müdürlüğü arazöz ekibi ve vatandaşların yardımıyla iki saatte ancak söndürülebildi.

Kendisine ait arazide ot toplayan Gökçedere Köyü sakinlerinden Hasan Kaya isimli vatandaşın fark ettiği yangın, çevredeki diğer arazilere sıçramadan kontrol altına alınırken, 5 dönümlük arazideki ot ve çalılar küle döndü.

Yangının çıktığını görünce hemen itfaiye ve köylülerine haber verdiğini belirten Hasan Kaya, "Çayırımda ot toplarken komşu arazide dumanların çıktığını gördüm. Önce belki arazi sahipleri anız yakıyor veya arazide temizlik yapıyorlar sandım. Bir süre sonra durumun böyle olmadığını anlayınca hemen itfaiye ve köylülere haber verdim. Ucuz atlattık. Yoksa buradaki tüm arazi ve ağaçlar yanabilirdi." dedi.

Bu arada yangın haberini alır almaz olay yerine gelen Oltu Belediyesi İtfaiye ekipleri anında yangına müdahale etti. Yangının çevredeki diğer arazilere de sıçrama olasılığı üzerine Oltu Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözünde takviye olarak geldiği yangın ancak 2 saatte kontrol altına alınabildi. Vatandaşlarında yardımıyla söndürülen yangında 5 dönümlük arazi ve üzerindeki bitki örtüsü büyük zarar gördü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.