İlçeler Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Oltu`da besicilere şap aşısı uyarısı

Oltu`da besicilere şap aşısı uyarısı
Oltu İlçesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüce 2011 yılı son bahar dönemi Şap Aşısı kampanyası sürüyor.
Erzurum Ajans-Oltu İlçesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüce 2011 yılı son bahar dönemi Şap Aşısı kampanyası sürüyor.

Kurban bayramı öncesi yapılacak hayvan sevkiyatlarında şap aşısının zorunlu olduğunu belirten ilçe müdürlüğü görevlileri ilçe dışına sevk edilecek hayvanların mutlaka bu dönem ve önceki dönem aşı olmaları zorunluluğu bulunduğunu, aşısı olmayan hayvanların hiçbir şekilde başka il ya da ilçelere gitmesi mümkün olmadığını belirttiler.

Hayvan sahiplerinin bir an önce aşılarını yaptırmalarını isteyen yetkililer, şap hastalığının canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin ticaretini olumsuz yönde çok etkilediğini söylediler.
İlçe Tarım Müdürü Fethi Polat, büyük ekonomik kayıplara neden olan şap hastalığının hayvanlara her ortamdan bulaşacağını belirterek, hastalığın etkeninin bulaşmış olduğu deri yem, yataklık, ot, su, bakıcı, nakil araçlarından da bulaşacağını kaydetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.