Eğitim Haber Girişi : 21 Mart 2014 11:42

Oltu'da ''bir kalem bir defter'' kampanyası

Oltu'da ''bir kalem  bir defter'' kampanyası
Milli Eğitim Bakanlığının 'Okullar Hayat Bulsun' Projesi kapsamında Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri de hazırladıkları bir kampanya ile projeye destek verdiler.
Erzurumajans-Milli Eğitim Bakanlığının 'Okullar Hayat Bulsun' Projesi kapsamında Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri de hazırladıkları bir kampanya ile projeye destek verdiler.

Resim Öğretmeni Filiz Çakmak, Görsel Sanatlar Kulübü olarak toplu hizmet plan ve programı dâhilinde bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Okulun eski öğrencilerinden olan ve Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Kırıkhan Köyünde öğretmenlik yapan Fatma Düzenli'nin mezun olduğu Oltu Anadolu Lisesinden yardım istemesi üzerine harekete geçen okul öğrencileri "bir kalem bir defter" adıyla bir kampanya başlattılar.

Öğrencilerinin oldukça duyarlı ve içten bir çalışma sergilediklerini dile getiren Filiz Çakmak, okul idaresi ve öğretmenlerinin de bu kampanyaya büyük bir önem ve değer verdiğini söyledi.

Bu arada Oltu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Koçak ise okullarından 2007 yılında mezun olarak Tekman ilçesinin Kırıkhan Köyünde öğretmenlik yapan öğrencilerinin yardım talebine kayıtsız kalmayarak okul ve öğrencilerine yakışır bir sahiplenmenin yaşandığını söyledi.

Kampanyaya destek veren tüm öğretmen, öğrenci ve velilerine teşekkür eden Koçak, projenin ruhuna uygun bir şekilde gerçekleşmesinden ötürü son derece mutlu olduklarını aktardı.

Bu tür kampanyalarla öğrencilerin sosyal amaçlı bir takım ihtiyaçlarının giderilmesinin önemine değinen Koçak, projenin amacına ulaşmasına katkıda bulunan esnaflara da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.