Bölge Haber Girişi : 04 Ekim 2011 10:44

Oltu'da girişimci kursu başladı!..

Oltu'da girişimci kursu başladı!..
Oltu Esnaf Sanatkarlar Odası ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) ortaklaşa hazırladıkları girişimci kursu Oltu'da başladı Kursa 150 işsiz müracaat etti.

Erzurum Ajans-Oltu Esnaf Sanatkarlar Odası ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) ortaklaşa hazırladıkları girişimci kursu Oltu'da başladı Kursa 150 işsiz müracaat etti. Yapılan değerlendirme sonunda 60 kişi kursa katılmaya hak kazandı.

Oltu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Toplum Merkezi sinema salonunda başlayan kurs 4 hafta sürecek. Seminerde eğitimler uzmanlar Fatma Sargın Ateş ve Yasemin Tatlı tarafından verilecek. Kursiyerlerin bir çoğu hayalini kurduğu işi yapabilmek için girişimci kursunu büyük bir heyecanla takip ediyor.

Kursun çok faydalı olacağına inanan girişimciler eğitim uzmanlarından çok şey öğreneceklerini söylediler. Oltu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nusret Zengin ise yaptığı açıklamada, "Oltu'da iş yeri açmak isteyip de açamayan gençlerimize yardımcı olmak için KUDAKA'ya böyle bir proje sunduklarını belirtti. Zengin, kursiyerlerin belgelerini aldıkları taktirde 2 yıl içerisinde bu projeden faydalanacaklarını ve KOSGEP'ten de belirli oranda destekleneceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.